Τελευταίες Ειδήσεις

Επικίνδυνη Κυβέρνηση


Ρεκόρ θανάτων σημειώνεται στη χώρα μας, λόγω της πανδημίας  και καθημερινά αυξάνεται ο θλιβερός κατάλογος, όσων έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Σε τοπικό επίπεδο 287 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του ΕΟΔΥ μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, ενώ σε ολόκληρη τη Θεσσαλία άγγιξαν τους 1.801 .

Αριθμοί που καταδεικνύουν την ωμή πραγματικότητα και κυρίως, την ανικανότητα της Κυβέρνησης.

Δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης με μια Κυβέρνηση που αφήνει ανοχύρωτο το ΕΣΥ και το υγειονομικό προσωπικό μόνο στη μάχη της πρώτης γραμμής, έρχεται η μελέτη των κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα να καταδείξει το αυτονόητο: «Οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν θνητότητα 87% και πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν ασθενείς που θα ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες».

Μια μελέτη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, λίγες μέρες μετά την αδιανόητη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα στη Βουλή πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο είπε χυδαία ψέματα για να αποποιηθεί των ευθυνών του για τις χιλιάδες απώλειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί. Όχι μόνο απαξιώνει συνειδητά την επιστήμη και την κοινή λογική για το μικροπολιτικό του όφελος.

Η πολιτική της Κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας είναι επικίνδυνη και χρειάζεται να ανατραπεί άμεσα.

ΥΓ: Τελικά, λίγες μόνον ώρες κράτησε η απόφαση του Μαξίμου για υποχρεωτικά rapid test και στους εμβολιασμένους για να μπορούν να εισέλθουν σε εσωτερικούς χώρους εστίασης.

Μια απόφαση της τελευταίας στιγμής μετά τις αντιδράσεις των εμπειρογνωμόνων ότι άκουσαν τα μέτρα της Κυβέρνησης από την τηλεόραση.

Η απόφαση αυτή του Πρωθυπουργού και η ανάκληση της από το ίδιο,  σε ένα 24ωρο δείχνει ότι τους εμπειρογνώμονες του γράφει στα… παλαιότερα των υποδημάτων του.

Χρήστος Σιμορέλης

Πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.