Τελευταίες Ειδήσεις

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ


Συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Τέσσερα χρόνια Θρησκευτικής και κοινωνικής προσφοράς, και συνετούς ποιμαντορίας στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας.

Τέσσερα δημιουργικά χρόνια, με επιστέγασμα μετά την μονιμοποίηση της Μητροπόλεως , την εκπλήρωση της επιθυμίας όλου του κλήρου και του λαού της περιοχής, για αποκλειστική χρήση της ονομασίας Σταγών και Μετεώρων.

Κι αυτό, αποτέλεσμα του δημιουργηθέντος αδελφικού κλίματος μεταξύ των Μητροπολιτών, Σταγών και Μετεώρων κ.Θεοκλήτου από την μία και Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης από την άλλη.

Ειδικής μνείας χρήζει και ο αγώνας των λαϊκών που με κάθε τρόπο συνείργησαν για την μετατροπή της Μητροπόλεώς μας από προσωποπαγούς σε μόνιμη.

Επίσης θα πρέπει να μνημονευτεί και η άψογη συμπεριφορά του  συνδιεκδικητού του θώκου, Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγγέλου της Μητροπόλεως και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Μετεώρου  Νήφωνος, ο οποίος καθ’όλη τη διάρκεια της τετραετούς ποιμαντορίας του Μητροπολίτου κ. Θεοκλητου, συνεργάσθηκε άψογα μετ’αυτού για το καλό της Μητροπόλεως.

Εύχομαι ο Θεός να τους έχει όλους καλά και να τους δίδει δύναμη και σοφία.

Ειδικότερα δε για τον Προκαθήμενο της Τοπικής Εκκλησίας, ο Θεός να του δίδει χρόνια πολλά και ευλογημένα, καθώς και όλα τα απαιτούμενα για τη συνέχιση της ως τώρα επιτυχούς πορείας του, προς όφελος της τοπικής Εκκλησίας, του κλήρου και του λαού.

Μετά τιμής

Σόλων Ι. Κωτούλας

Ειδικός Παθολόγος

Αντιπρόεδρος της Επαγγελματικής Ενώσεως

Παθολόγων Ελλάδος

Ιατρός ΚΕΠΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.