Τελευταίες Ειδήσεις

ΔΕΘ: Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στη ΔΕΗ για το τίμημα-ρεκόρ του ΔΕΔΔΗΕ-Σκρέκας: Επιβραβεύεται η στρατηγική της κυβέρνησης


Τα συγχαρητήριά του στη ΔΕΗ για το πρωτοφανές για ελληνική ιδιωτικοποίηση ποσό που εξασφάλισε η επιχείρηση για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Παράλληλα ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για μία σειρά πρωτοβουλιών και πολιτικών από στελέχη της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των δημόσιων υπηρεσιών.


Στο περίπτερο της ΔΕΗ, ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τη διοίκηση της επιχείρησης για το τίμημα-ρεκόρ των 2,1 δισ. ευρώ για το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ.


«Θεωρώ ότι είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα στήριξης στις προοπτικές της επιχείρησης, της όλης προσπάθειας που κάνουμε για μία μετάβαση σε μία οικονομία χαμηλών και τελικά μηδενικών εκπομπών και βέβαια μία στήριξη στην εταιρεία, στις προοπτικές της», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Σκρέκας: Επιβραβεύεται η στρατηγική της κυβέρνησης


Την ίδια ώρα, την ανάγκη αναβάθμισης του ενεργειακού δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας, ώστε να υλοποιηθεί με επιτυχία το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ενεργειακή μετάβαση, υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του ΑΔΜΗΕ στην 85η ΔΕΘ.


Όπως είπε, αν δεν αναβαθμιστεί το ενεργειακό δίκτυο της χώρας «δεν θα πετύχουμε κανέναν στόχο που έχουμε θέσει», και σημείωσε, πρέπει να διασυνδέσουμε τα μη διασυνδεδεμένα ελληνικά νησιά, να αυξήσουμε τη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και να δημιουργήσουμε αποθήκες ηλεκτρικής ενέργειας». Υπογραμμίζοντας στο πλαίσιο αυτό ότι «έχουμε πολύ μεγάλη δουλειά να κάνουμε μπροστά μας», ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην προστασία του περιβάλλοντος, καθιστώντας τον πλανήτη βιώσιμο και εξανεμίζοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.


Ο κ. Σκρέκας επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα που ενοχοποιούνται για την κλιματική αλλαγή μέχρι το 2030 και σημείωσε «θέλουμε να πετύχουμε μείωση κατά 55% σε σχέση με το 1990 και να συνεισφέρουμε στον στόχο που έχει τεθεί σε επίπεδο ΕΕ, που είναι το 2050 η Ευρώπη να είναι η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος, με τις εκπομπές του διοξειδείου του άνθρακα να είναι πρακτικά μηδενικές».


Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε στα προβλήματα του καλοκαιριού - μεταξύ άλλων - τις πρωτοφανής υψηλές θερμοκρασίες, λόγω της κλιματικής αλλαγής και τόνισε ότι «αποτέλεσμα ήταν η ηλεκτρική ζήτηση να χτυπήσει ρεκόρ όλων των εποχών και να φτάσει η ζήτηση σε ένα μεσημέρι μέχρι και τις 10.600 μεγαβατώρες. Δοκιμάστηκαν το δίκτυο, οι εταιρείες, οι ΑΠΕ και η ετοιμότητα του ΑΔΜΗΕ στην αντιμετώπιση εξαιρετικών συνθηκών. Ανταπεξήλθαν μεν όλοι, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.