Τελευταίες Ειδήσεις

ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας,

D. Ed., M. Ed., Ph.D.

 

        H κοινωνία μας ζει σε μια πολύ δύσκολη εποχή, όπου κυριαρχεί ο πόλεμος και τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των μεγάλων Δυνάμεων.

        Το τόξο των δύο πολέμων, δηλ. η εξάπλωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή και το τέλμα του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είναι ότι χειρότερο, για την Δημοκρασία και των ευημερία των λαών.

        Ο Πούτιν ξεκίνησε για να κάνει… περίπατο αλλά έπεσε στην παγίδα του «βάλτου» και κανένας δεν γνωρίζει πλέον ούτε το πώς ούτε το πότε θα τελειώσει αυτή η σύραξη.

        Παράλληλα έχει ανοίξει ένας επίκίνδυνος πολεμικός κύκλος στη Μέση Ανατολή, όχι μόνο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς αλλά και μεταξύ Ιράν και Ισραήλ.

        Δεν φαίνονται να υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας κι έτσι το Ιράν έστειλε στο Ισραήλ Εκατοντάδες Drones και πυραύλους, πιθανώς για να δείξει την δύναμή του.

        Το προχθεσινό… χειρουργικό χτύπημα του Ισραήλ, κοντά στις ατομικές εγκαταστάσεις του Ιράν, με πύραυλο ακριβείας, που δεν μπόρεσε να εξουδευτερώσει… η Ισλαμική … Δημοκρατία του Ιράν δείχνει, πως και το Ισραήλ «είναι εδώ», μ’ ότι αυτό συνεπάγεται.

        Έτσι οι Η.Π.Α. δρομολογούν δισεκατομμύρια, για να ενισχύσουν τον Ζελένσκι, και το Ισραήλ ενώ ο Σουλτάνος της Τουρκίας θέλει πάλι να παίξει τον ρόλο του Ειρηνοποιού.

        Όλοι κάνουν κινήσεις για να αποφευχθούν τα χειρότερα και στους δύο πολέμους, προκειμένου να μην υπάρξουν οικονομικές καταστροφές και να μην γίνουν νέες γεωπολιτικές αναταράξεις.

        Άπαντες γνωρίζουν αυτό που διεκήρυττε ο Ηρόδοτος (484-425π.Χ.) ότι «ουδείς γαρ ούτω ανόητος εστι, όστις πόλεμον προ ειρήνης αιρέεται» δηλ κανένας δεν είναι τόσο ανόητος ώστε να προτιμά τον πόλεμο από την ειρήνη.

        Η Ελλάδα, που έτσι ή αλλιώς έχει κάποια ανάμειξη και κάποιο ενδιαφέρον ή πιθανώς και συμφέροντα, πέρα από ότι ευρίσκεται στο χώρο τον πολεμικού τόξου Ουκρανία – Ισραήλ – Ιράν, έχει και τον δικό της Ευρωπαϊό Εκλογικό πυρετό.

        Στις 9 Ιουνίου, οι πολίτες της Ευρώπης καλούνται στις κάλπες, για να αναδείξουν τις ομάδες εξουσίας στη Γηραιά Ήπειρο.

        Οι Μεσογειακοί λαοί, λόγου χαρακτήρα, έχουν έντονες ανησυχίες και η κατάσταση… χτύπησε … κόκκινο.

        Έτσι, όλα τα κόμματα, ετοιμάζονται για την μητέρα των … πολιτικών μαχών και ο Πρωθυπουργός και οι Αρχηγοί των κομμάτων… τρέχουν, στην στεριά και στη θάλασσα, για να πωλήσουν την … πραμάτια τους.

        Ο Κυριακός Μητσοτάκης ανέλαβε προσωπικά την προεκλογική εκστρατεία, γιατί τα … μαντάτα είναι άσχημα για την κυβέρνησή του.

        Η κοινωνία δεν τον εμπιστεύεται πλέον και γι’ αυτό τον γύρισε την πλάτη.

        Υπάρχει ΧΑΟΣ μεταξύ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ΛΑΟΥ.

        Η αλαζονεία της εξουσίας, που έδειξε ο Πρωθυπουργός από το 2019 μέχρι σήμερα δεν ξανάγινε ποτέ.

        Πολλά τα λάθη. Ανεπανάληπτα τα ψέματα και η λέξη «Αλήθεια» χάθηκε από το λεξιλόγιο των κυβερνώντων.

        Εάν σ’ αυτά προστεθεί η τρομερή Ακρίβεια, η μεγάλη Διαπλοκή και Διαφθορά, το Ανύπαρκτο «Επιτελικό Κράτος», η Εγκληματικότητα, το τραγικό γεγονός των Τεμπών και των Υποκλοπών, η Φτώχεια των εργαζομένων και των συνταξιούχων, τότε και ο πιο καλόπιστος πολίτης αντιλαμβάνεται, ότι έχει μια κυβέρνηση ανεπαρκή και επικίνδυνη.

        Φυσικά κανένας δεν ξεχνά την ρήξη με την Εκκλησία και με την συντηρητική κοινωνία, για τον «Γάμο» των ομοφιλοφύλων.

        Μέχρι τώρα όλα τα «τρωκτικά»της Ν.Δ. μιλούσαν για κυβέρνηση Μητσοτάκη και όχι για κυβέρνηση της Δεξιάς και του Κέντρου.

        Η φυσιογνωμία, της Ν.Δ του Μητσοτάκη, άλλαξε ριζικά, μ’ όλα τα «κουφάρια» και τους «καιροσκόπους» της Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, που τα έφερε… έτσιθελικά ο Πρωθυπουργός στην εξουσία.

        Ήθελε και το πέτυχε να ναι ο μοναδικός, που αποφασίζει για όλα, χωρίς να χει καμία ευθύνη.

        Αυτό φάνηκε και από τις πυρκαγιές και από την κατακλυσμό της Θεσσαλικής γης και από τους σεισμούς. Από το 1999 και ακόμα είναι στα κλουβιά των κοντέϊνερ στην Πάρνηθα.

        Απαξίωσε λοιπόν την ραχοκοκκαλιά της Δεξιάς και έβαλε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας καταξιωμένους αγωνιστές, που είχαν καθαρά … και … πατριωτικά χέρια.

        Βέβαια ποτέ οι Μητσοτάκηδες δεν ήταν ΔΕΞΙΟΙ. Την Δεξιά την φοβόντουσαν και την χρησιμοποίησαν σαν σκαλοπάτι, για να γίνουν ΕΞΟΥΣΙΑ.

        Η «Αγία Οικογένεια» ήταν πάντοτε ΚέντροΑριστερά, μόνο που, ο Κων/νος Μητσοτάκης, σεβότανε τις Αρχές και της Αξίες της Δημοκρατικής Δεξιάς του Κων/νου Καραμανλή.

        Τώρα που «ήρθε ο κόμπος στο χτένι» και οι Δεξιοί έγιναν πολέμιοι του αυταρχικού και επικύνδυνου πρωθυπουργού, τώρα αυτός θυμήθηκε την Δεξιά.

        Φυσικά από το 2019-2024 απαξίωσε και τραυμάτισε θανάσιμα την Πίστη των Ελλήνων δηλ. την Ορθοδοξία και την Εκκλησία.

        Κάπως έτσι, αφύσικα, ήρθε και η συμμετοχή του Φρέντη Μπελέρη, στο Ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ., για τις Ευρωεκλογές, για να … κλείσει τις βαθειές πληγές της κοινωνίας.

        Η κίνηση αυτή του Πρωθυπουργού θυμίζει τον πνιγμένο, που πιάνεται από τα μαλλιά του, για να σωθεί.

        Η υποψηφιότητα Φρέντη Μπελέρη δεν κλείνει τις μεγάλες τρύπες, που άνοιξε ο Μητσοτάκης στην κοινωνία και στην Δεξιά.

        Φυσικά και δεν εξυπηρετεί ούτε τα συμφέροντα της Ελλάδας, ούτε τα συμφέροντα της μειονότητας στην Αλβανία.

        Εξυπηρετεί μόνο την αρχομανία του Μητσοτάκη, για να μείνει στην εξουσία και να διαχειρισθεί το Ταμείο Ανάκαμψης. Τέτοια δολώματα ο κόσμο της ΚεντροΔεξιάς δεν τα τρώγει πλέον.

        Ο Φρέντη Μπελέρη έπρεπε να μείνει και να αγωνισθεί ως Δήμαρχος, της Χειμάρρας, που εξελέγη δημοκρατικά και να μην αφήσει τον θρόνο στον εκλεκτό του Ράμα.

        Έπρεπε δε να γνωρίζει το του Ηροδότου «Έκαστος εφω ετάχθη». Αυτό βέβαια που τονίζει και ο Απόστολος Παύλος στην Α’ προς Κορινθίους Επιστολή (Ζ.24) δηλ. ο καθένας πρέπει να ασχολείται με αυτό που αρμόζει ή που τον έταξε η κοινωνία.

        Η Χειμάρρα μπαίνει στο βωμό των συμφερόντων της «Α.Ε. του Μαξίμου» με την, υποψηφιότητα Φρέντη Μπελέρη. Η δήλωσή του ότι «είμαι έτοιμος να πεθάνω για την Ελληνική σημαία» μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί.

        Στην Ελληνική σημαία πίστευε ο Ήρωας Κώστας Κατσίφας, που την σήκωσε στο στρατιωτικό νεκροταφείο της Χειμάρρας και έπεσε νεκρός στο Βουλιαράτι της Χειμάρρας, από το γάζωμα τον Καλάσνικοφ, των Ειδικών Δυνάμεων, του Εγκληματία Ράμα.

        Στις Βρυξέλες όχι μόνο δεν πεθαίνεις για καμία σημαία αλλά απεναντίας εισπράττεις και 25.000ευρώ μηνιαίως.

        Η κίνησης του Φρέντη Μπελέρη και του Κυριάκου Μητσοτάκη μας θυμίζουν δύο πράγματα.

        Πρώτον ότι είναι αληθινά όσα έλεγε ο ρήτορας Δημοσθένης (384-322π.Χ.) «δει δε χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων» δηλ τα χρήματα είναι πάνω απ’ όλα και δεύτερον ότι τα καλάσνικοφ μπήκαν στις κάλπες των Ευρωεκλογών, αφού ο Πρωθυπουργός τα … παίζει… όλα για όλα και ο Μπελέρη είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

        Και για την ιστορία, πρέπει να γνωρίζουν οι Έλληνες, ότι ο Φρέντη Μπελέρι, στις 19 Μαρτίου 1995 μπήκε παράνομα στην Ελλάδα. Συνελήφθη από συνοριοφύλακες με άλλους επτά και μέσα στα δύο αυτοκίνητα υπήρχαν εννέα καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, ξιφολόγχες, ασύρματοι, φόρμες παραλλαγής και κουκούλες.

        Συνελήφθη και φυλακίσθηκε.

        Αρχικά κατηγορήθηκε για κακούργημα, αλλά άλλαξε η κατηγορία και έγινε πλημμέλημα, γιατί λένε πως έκανε «απλή μεταφορά όπλων και όχι διακεκριμένη» και τιμωρήθηκαν όλοι με ποινή φυλάκισης από 18 μέχρι 20 μήνες.

        Η ιστορία αυτή σίγουρα δεν τιμά ούτε τον Φρέντη Μπελέρη ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που παίζει τα ρέστα του στην πολιτική σκηνή.

        Δείχνει, όμως, την δύσκολη θέση του Πρωθυπουργού  όπου τα πράγματα είναι μη αναστρέψιμα και όπου το … παραμύθι ή ΕΓΩ ή η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ είναι και επικίνδυνο και αντιδημοκρατικό, και μας θυμίζει το «Η εγώ ή τα τάνκς».  

        «ο Άρχων ουκ αεί άρχει» έλεγε ο Αγάθων (450-400 π.Χ.) δηλ, ο άρχοντας δεν θα εξουσιάζει για πάντα.

        Ας γνωρίζουν οι πολίτες αυτό που τόνιζε και ο Η.Ι. MENECEN, Αμερικανός αρθρογράφος (1880-1956) « Το πάθος να σώσεις τον κόσμο είναι σχεδόν πάντα το προσωπείο του πάθους για να τον εξουσιάσεις».

        Υπάρχουν και πολιτικοί που αγαπούν την Πατρίδα, που σέβονται την Εκκλησία και που τιμούν το ανθρώπινο φύλο, την Οικογένεια και την Ιστορία.

        Η παράσταση του «Success Story” του Μητσοτάκη καταγκρεμίζεται από την Δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου, όπου το 74% των πολιτών λέγει, πως το βιοτικό επίπεδο πέφτει συνεχώς, το 79% δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς και το 60% δεν είναι ικανοποιημένο από την ποιότητα της Δημοκρατίας, δηλ. την Δημοκρατία του «ενός ανδρός» κατά τον Θουκυδίδη.

        « Τους άδειους ασκούς τους φουσκώνει ο αέρας και τα άδεια μυαλά η έπαρση» έλεγε ο Σωκράτης, ο Ηθικός φιλόσοφος (470-399 π.Χ.).

        Στις Η.Π.Α., μετά την υποδοχή του αρχηγού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγκα, στο Ανάκτορο του Ερνογάν στην Αγκυρα, είναι στον αέρα την επίσκεψη τον Λευκό Οίκο.

        Θα καταλάβουν οι Αμερικάνοι επιτέλους ότι η Τουρκία είναι εχθρός της Δύσης;

        Δυστυχώς, όμως, οι μεγάλες Δυνάμεις δεν έχουν μόνιμες φιλίες, αλλά μόνιμα οικονομικά συμφέροντα.

        Στις 9 Ιουνίου η χώρα μας αλλάζει σελίδα και μακάρι να αλλάξει και νοοτροπία.

 

 

       

       

       

       

       

       

       

       

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.