Τελευταίες Ειδήσεις

Τοποθέτηση Κ.Παπακώστα κατά την επίσκεψη αυστριακής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα.


Επίσκεψη αντιπροσωπείας  Αυστριακών Βουλευτών, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αυστρίας-Ελλάδας, Κύπρου, κ. Peter WURM, παρουσία της Πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα, κ. Gerda VOGL, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

H ελληνική Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Αυστρίας, Προεδρεύοντος του Βουλευτή Χίου, κ. Μηταράκη, υποδέχτηκε τους Αυστριακούς Βουλευτές, σε μία εποικοδομητική συνάντηση, που εστίασε στην ενίσχυση των διακρατικών σχέσεων, στο πλαίσιο της σύμπνοιας που εντοπίζεται στην εσωτερική πολιτική τους, αλλά και την ευρωπαϊκή τους στρατηγική τοποθέτηση.

Η Βουλευτής Τρικάλων και Γραμματέας Προγράμματος ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, ως μέλος της Ομάδας Φιλίας, αφού καλωσόρισε τους αυστριακούς συναδέλφους της, επεσήμανε την ανάγκη διεύρυνσης τους διαλόγου των δύο χωρών, τονίζοντας πως η εμπειρία της κάθε χώρας μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην διαμόρφωση της πολιτικής και να αποτελέσει παράδειγμα μίμησης, αλλά και πηγή έμπνευσης για τις φίλιες χώρες.

 

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την ομιλία της Βουλευτή, κ. Παπακώστα:

Αξιότιμη κ. Πρέσβη,

Αξιότιμε Πρόεδρε της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Αυστρίας-Ελλάδας & Κύπρου,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα ήθελα με τη σειρά μου να σας καλωσορίσω στην Βουλή των Ελλήνων. Η ενίσχυση του παραγωγικού διαλόγου μεταξύ των ομολόγων των εθνικών κοινοβουλίων, αποτελεί σαφώς μία αξιοποιήσιμη πηγή έμπνευσης,  η οποία μπορεί να καταστεί ικανή να ενισχύσει περαιτέρω τη συνεργασία των χωρών μας.

Η εμπειρία μας από την διαχείριση των ζητημάτων της κοινωνικής, αλλά και της πολιτικής ζωής, είτε πρόκειται για την οικονομία, την υγεία και την ασφάλεια, είτε για τον τουρισμό και τον πολιτισμό, μας έχει διδάξει πως η αλληλεπίδραση με κράτη με τα οποία μοιραζόμαστε κοινές αρχές και πολιτική φιλοσοφία, θα μπορούσε να είναι πραγματικά επωφελής, για τους πολίτες των χωρών μας.

Έτσι, κι αυτή, η σημερινή ευκαιρία που μας δίνεται, νομίζω πως προσφέρει ένα ακόμα έναυσμα πολιτικού διαλόγου, για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως αυτό της διαχείρισης της κλιματικής κρίσης, της ενίσχυσης του τουρισμού μεταξύ των χωρών μας, αλλά και των πολιτιστικών δεσμών τους, καθώς και της διαχείρισης του ευαίσθητου και συνάμα, απαιτητικού μεταναστευτικού ζητήματος.

Η σύμπνοια αναφορικά με την οικονομική πολιτική, την στρατηγική στον τομέα της υγεία και της ασφάλειας, καταδεικνύει πως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των δύο χωρών βρίσκεται ο άνθρωπος. Γι’αυτό επιδιώκουμε αμφότεροι, την αύξηση των εισοδημάτων, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, αλλά και της ασφάλειας εντός και εκτός συνόρων, στοχεύοντας διαρκώς στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής. Επιπλέον, στρέφουμε τον βλέμμα μας, σε μία ξεκάθαρη ευρωπαϊκή προοπτική, αναγνωρίζοντας το θετικό της αποτύπωμα και προσαρμόζοντας επιτυχώς τις εθνικές μας πολιτικές στις ευρωπαϊκές επιταγές.

Η περαιτέρω διεύρυνση των σχέσεών μας, σε κάθε επίπεδο της πολιτικής που αφορά την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και σε ζητήματα που μπορούν να δημιουργήσουν ένα ενιαίο πλέγμα πολιτικής με ευρωπαϊκό ορίζοντα, εντάσσεται, νομίζω στην κοινή μας ατζέντα, γι’αυτό και βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε κάθε πιθανό τρόπο ενίσχυσης των δεσμών των δύο χωρών μας.

Σας ευχαριστώ πολύ και σας καλωσορίζω για ακόμα μία φορά στον εθνικό μας κοινοβούλιο.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.