Τελευταίες Ειδήσεις

ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ


 Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας

D. Ed., M. Ed., Ph.D.

 

        Ευτυχώς, που στην ζωή υπάρχουν θρησκευτικές και Ιστορικές στιγμές, που γεμίζουν με αισιοδοξία και υπερηφάνεια την πεζή και δυστυχισμένη καθημερινότητα.

        Είναι, αυτές οι γιορτές, μικρές οάσεις, μέσα σ΄ένα ξερό και αποπνικτικό περιβάλλον, που στερείται από τις Αξίες και τα Ιδανικά, που κράτησαν ολόρθη την Χριστιανοσύνη και το Γένος μας.

        Κυριακή της Ορθοδοξίας, δηλ. της Αλήθειας, προχθές, και οι εκκλησίες ήταν κατάμεστες από πιστούς όλων των κοινωνικών τάξεων και των ηλικιών. Οι μόνοι, που απουσίασαν, ήταν όσοι, Βουλευτές και Υπουργοί, ψήφισαν τον νόμο «έκτρωμα», για τον γάμο των ομοφυλοφίλων.

        Το Εκκλησίασμα ήταν πολύ ήρεμο και κατανυχτικοί οι Εσπερινοί και υπέροχες οι θείες λειτουργίες, μιας και απουσίαζαν αυτοί, που δεν έχουν πίστη στον Θεό, κι όμως ψαρεύουν ψήφους, φορώντας την μάσκα του υποκριτή και του λαοπλάνου.

        Επιτέλους οι μάσκες έπεσαν και η αλήθεια έλαμψε.

        Έντονα ήταν και τα πατριωτικά συναισθήματα των πολιτών κατά την διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας του 1821.  

        Κανένας καιροσκόπος η φαυλεπίφαυλος πολιτικός, δεν θα μπορέσει να ξεχωρίσει την Εκκλησία από την Πατρίδα, γιατί χάρη σ’ αυτά τα δύο ιδεώδη μεγαλούργησε η Ελλάδα, αποτινάζοντας τον Τουρκικό ζυγό. Έγινε Ελεύθερη, «σεβαστή στους φίλους και τρομερή στους εχθρούς, όπως είπε στις 28 Ιουνίου 1013 ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος.

        Σε αντίθεση με την λαμπρότητα των ημερών, υπάρχει η πικρία και η απογοήτευση της κοινωνίας από όσα τραγικά συμβαίνουν στην χώρα μας, από πολιτικής πλευράς.

        Δυστυχώς, Ο Πρωθυπουργός, δεν πολιτεύθηκε με βάση τα ελληνοχριστιανικά Ιδανικά και καθημερινά βυθίζεται όλο και πιο βαθειά στον βούρκο των λαθών του.

        Όλα δείχνουν, πως το … άστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη, που κέρδισε τις εκλογές με ψεύτικες υποσχέσεις και με πολιτικές απάτες, πάει ολοταχώς προς την Δύση.

        Θέλησε να φτιάξει ένα προσωπικό κόμμα, όπου υπάρχει κάθε καρυδιάς πολιτικό καρύδι, από τους ψευτοαριστερούς καιροσκόπους μέχρι τους αποτυχημένους ψευτοσοσιαλιστές.

        Έκλεισε την πόρτα στην ΚεντροΔεξιά παράταξη του Κων/νου Καραμανλή κι άνοιξε διάπλατα τις προσβάσεις σ’ όσους επί δεκαετίες πολεμούσαν την Ν.Δ.

        Έτσι, κυνηγώντας την δεύτερη τετραετία, έκανε πολύ κακές επιλογές και τραγικά σφάλματα, τα οποία, γρήγορα, θα τον βάλουν στο περιθώριο.

        Πίστευε πως το έγκλημα, στην κοιλάδα των Τεμπών, θα το εξαφανίσει ο Πανδαμάτορας χρόνος με τον παρακρατικό μηχανισμό του συστήματος και γι΄αυτό έστησε μηχανισμούς συγκάλυψης και κουκουλώματος.

        Δεν πέτυχε τον σκοπό του, γιατί ο πόνος των γονέων και των συγγενών, για τους νεκρούς και τους τραυματίες, ήταν μεγάλος και έτσι δημιουργήθηκε μία κοινωνική αντίσταση, που καταγράφεται καθημερινά, ακόμα και στις πληρωμένες δημοσκοπήσεις.

        Οι χαροκαμένοι γονείς δεν θα μπορέσουν ποτέ να πουν στα νέα τους παιδιά, που έφυγαν τόσο σκληρά και άδικα από την ζωή, αυτό που έλεγαν οι γονείς στους γιους, στην Αρχαία Ελλάδα, «ΟΙΑ ΗΩ Ω ΑΕΙ ΕΙ» δηλ, «όπως η αυγή γιέ μου να είσαι πάντα καλά».

        Τα νέα άτομα που χάθηκαν στα Τέμπη, δεν ήταν ούτε τα παιδιά των Βουλευτών, των Υπουργών και ούτε τα παιδιά των Ολιγαρχών. Ήταν τα παιδιά του Λαού.

        Την Αλήθεια, γύρω από το έγκλημα των Τεμπών δεν μπορεί να την κρύψει κανένας.

        Μεγάλο λάθος η νομιμοποίηση των Ομοφυλόφιλων ζευγαριών, σε μία χώρα που η Χριστιανική Πίστη έχει βαθιές ρίζες.

        Έτσι αντί για δύο φύλα, αρσενικό και θηλυκό, ο Μητσοτάκης εδημιούργησε και τρίτο, καταστρέφοντας την ταυτότητα του φύλου, της οικογένειας και της θρησκείας.

        Για 500 ομοφυλόφιλα ζευγάρια ανέτρεψε την ηθική, την ιστορική και θρησκευτική πραγματικότητα χιλιάδων ετών.

        Όποιος, όμως τα έβαλε με την Εκκλησία πάντα έχασε.

        Χρησιμοποιώντας, ως όχημα, τα πληρωμένα Μ.Μ.Ε. προσπάθησε να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από τα σύγχρονα προβλήματα. Είπε πολλά ψέματα και έδωσε απραγματοποίητες υποσχέσεις.

        Σεισμόπληκτοι της Πάρνηθας, από το 2099, μένουν ακόμη στα κοντέϊνερ, όπως έγινε και με της Σεισμοπαθείς στο Τύρναβο.

        Οι πολίτες, που έχασαν τα πάντα από τις πύρινες φλόγες, δεν είδαν ποτέ το κράτος δίπλα τους.

        Το ίδιο συμβαίνει και στην Θεσσαλία με τις βιβλικές καταστροφές. Χάθηκαν άνθρωποι. Καταστράφηκαν χωριά και καλλιέργειες. Εξαφανίστηκαν γεωργικά μηχανήματα. Πνίγηκε το ζωϊκό κεφάλαιο και οι άνθρωποι δεν θα γυρίσουν ποτέ, έστω για να πεθάνουν στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

        Οι ψευτοοικονομικές ενισχύσεις ήταν … ψίχουλα, όπως … άχυρα ήταν και οι υποσχέσεις, για να σταματήσουν οι αγροτοκτηνοτροφικές κινητοποιήσεις, τις οποίες η κυβέρνηση έλεγε ότι ήταν «υποκινούμενες».

        Ξαφνικά ξέσπασε και το Κεραμέως Gate με την γνωστοποίηση των προσωπικών δεδομένων πολιτών από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ακέραια είναι η ευθύνη για την Κεραμέως, που … κάνει ακόμη την Υπουργό.

        Το τι θα γίνει με την … περίφημα επιστολική ψήφο θα φανεί μετά τις Ευρωεκλογές, το κύρος των οποίων δεν πρόκειται κανένας να το δεχθεί.

        Λέτε να ισχύσει το «ανατρέψετε κάλπες και αναφέρετε αποτελέσματα», θα το δούμε.

        Είχαμε και την δήλωσε του Αρείου Πάγου, για όσα είπε η Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέτσι, περί του ρόλου της κυβέρνησης για να μην λάμψει  η αλήθεια για την υπόθεση των Τεμπών, η οποία δήλωση θεωρήθηκε ως «Δεκανίκι» του Αρείου Πάγου στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

        Δεν είπαν, όμως, τίποτε οι Δικαστικοί για το πώς το Ανώτατο Δικαστήριο έβγαλε απόφαση, σε οκτώ ημέρες, για τους πλειστηριασμούς, των ιδιοκτησιών των πολιτών, από τα «γεράκια των Funds”, την στιγμή που αποφάσεις απλών πολιτών βγαίνουν μετά από 4-5 χρόνια και ούτε για το πώς κόπηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις, ύστερα από απόφαση του Στ.Ε, κι έτσι ήρθε η φτωχοποίηση και η εξαθλίωση της κοινωνίας.

        Όλοι γνωρίζουν το αλισβερίσι μεταξύ Δικαιοσύνης  και των εκάστοτε κυβερνήσεων, αφού η πολιτεία επιλέγει τους Δικαστικούς, που θα πάρουν τα ανώτατα αξιώματα.

        Αφήστε δε πως Δικαστιστικοί, αφού  πάρουν σύνταξη, γίνονται Πρόεδροι Δημοκρατίας, Αντιπρόεδροι και Υπουργοί κυβερνήσεων και πρόεδροι Ανεξάρτητων Αρχών, με παχυλούς μισθούς.

        Όσο για την Ακρίβεια και την Αισχροκέρδεια, αυτά παίρνουν την ανηφόρα και τσακίσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Απ’ ότι φαίνεται και η βενζίνη θα ξεπεράσει τα δύο ευρώ κατά τις ημέρες του Πάσχα, παρά τις υποσχέσεις, για φτηνό «καλάθι».

        Η μυστική διπλωματία, που εφαρμόζει ο Πρωθυπουργός και με την Τουρκία και με την Ουκρανία και με τους συμμάχους της Δύσης, μάλλον προβλήματα δημιουργεί παρά λύνει.

        Ο Μητσοτάκης με την παρέα του διαμόρφωσαν μία χαώδη και επικίνδυνη κατάσταση για την χώρα κι αυτή θα ανατραπεί στις Ευρωεκλογές, μετά την προσπάθεια της κοινωνίας στις κάλπες.

        «Δεν υπάρχει τίποτε το αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει» έλεγε ο Μέγας Αλέξανδρος (356-323π.Χ.).

        Δυστυχώς, ο Μητσοτάκης έφερε την χώρα σε πολιτικό αδιέξοδο και σε ακραία πόλωση και χαρακτηρίζει ως «διαπλοκή» αυτούς που μέχρι χθες προσκυνούσε.

        Η Αντιπολίτευση έχασε την ευκαιρία να διώξει τον Μητσοτάκη από την εξουσία στις πρώτες εκλογές του 2023, με την απλή αναλογική, κάνοντας κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας καθώς και όταν έφερε ο Πρωθυπουργός το νόμο «έκτρωμα» περί των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Τώρα, έστω και αργά, αντιλήφθηκε σύσσωμη η Αντιπολίτευση ότι πρέπει να κάνει πρόταση δυσπιστίας, η οποία δεν θα ‘χει αποτέλεσμα.

        Γεγονός είναι πως τα συμφέροντα που έκαναν τον Μητσοτάκη Πρωθυπουργό τώρα τον τραβούν τα χαλί κάτω από τα πόδια.

        Μάλλον πάμε για διπλές κάλπες στις 9 Ιουνίου του 2024 και για ευρωβουλή και για νέα κυβέρνηση της χώρας.

        Η Εκκλησία μας λέγει (Λουκ. ιη ’14). «ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται, ο δε ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται».

        Τις Θεός μέγας ως ο Θεός ημών (ψαλμός 76, 14-15).

       

       

       

       

       

       

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.