Τελευταίες Ειδήσεις

Παράγοντας αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια ο Μητσοτάκης -Δυο όψεις του ίδιου νομίσματος ΝΔ- VMROΟ κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται παράγοντας αποσταθεροποίησης των σχέσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και της περιοχής των Βαλκανίων, σε μια κρίσιμη ιστορική καμπή.

Λίγες ώρες μετά τη δήλωσή του ότι δεν προτίθεται να κυρώσει τα μνημόνια συνεργασίας των δύο χωρών, ο νέος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Χριστιάν Μιτσκόσκι, δήλωσε ότι θα αναφέρεται σε «Μακεδονία» σκέτο.

Την ίδια στιγμή όλο και περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης της Ν.Δ. επαναφέρουν την ρητορική της περιόδου που φορούσαν περικεφαλαίες στα συλλαλητήρια στο πλευρό κάθε λογής ακροδεξιών.  Στρατηγική  πανομοιότυπη με αυτή των εθνικιστών του VMRO στη Βόρεια Μακεδονία. Πρόκειται εξάλλου για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. 

Η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη γυρίζει τις σχέσεις της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και έχει μόνο στόχο την ικανοποίηση του εσωτερικού του ακροατηρίου αδιαφορώντας για τη διεθνή θέση της χώρας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.