Τελευταίες Ειδήσεις

Θανάσης Παιδής: Είμαστε πάντα κοντά σε όσους διασώζουν τις μνήμες και την ιστορία του τόπου μας




Σε μια ενδιαφέρουσα και συνάμα ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση παραβρέθηκε ο Θανάσης Παιδής … Ο λόγος για την παρουσίαση του βιβλίου «Το Σαραντάπορο Ελασσόνας – Ο τόπος και οι άνθρωποι», η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Το βιβλίο συμπεριλαμβάνει με εξαιρετικό τρόπο πλήθος πληροφοριών σχετικές με το Σαραντάπορο από την αρχαιότητα έως και το πρόσφατο παρελθόν.

Μέσα στο έργο έχουν ενταχθεί ιστορικές, αρχαιολογικές και λαογραφικές μελέτες - που εκπονήθηκαν από ειδικούς μελετητές και συγχωριανούς - οι οποίες δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς σε έντυπα, όπως επίσης και περιεχόμενα που για πρώτη φορά έρχονται στο φως.

Ο Θανάσης Παιδής εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους συγγραφείς, τη συνταξιούχο φιλόλογο Αθανασία Ι. Ντάλλα και τον απόστρατο αστυνομικό Γιάννη Αθαν. Ντάλλα, όπως επίσης και στον Κώστα Σπανό – πρόεδρο του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας – για τη συμβολή του στην ύλη του βιβλίου. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συμπολίτες, οι οποίοι με την παρουσία τους απέδειξαν το ενδιαφέρον και την αγάπη για τον τόπο.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:

«Είχαμε τη χαρά να παραβρεθούμε στην εξαιρετική εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, μέσα από το οποίο ξετυλίγεται η πορεία του Σαραντάπορου στους αιώνες. Ενός τόπου με ξεχωριστή σημασία για την ιστορία της Ελλάδας λόγω και της σπουδαίας μάχης του 1912.

Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε τη μεγάλη συνεισφορά της Αθανασίας Ι. Ντάλλα και του Γιάννη Αθαν. Ντάλλα, οι οποίοι με αγάπη και μεράκι συνέγραψαν το σπουδαίο βιβλίο για το Σαραντάπορο.

Αναμφίβολα είναι σημαντικό να διασώζουμε την ιστορία και τις μνήμες του τόπου μας, ώστε αυτή η γνώση να μεταφέρεται αυτούσια στις νεότερες γενιές.

Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα κοντά σε όλους τους συμπολίτες μας που εργάζονται ακάματα με στόχο τη διάσωσης της τοπικής ιστορίας, καθώς το έργο που επιτελούν είναι σπουδαίο για να γνωρίζουμε τις ρίζες μας όπως και τα στοιχεία που συνθέτουν τη συλλογική ταυτότητά μας» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.