Τελευταίες Ειδήσεις

Οι ΗΠΑ εγκαλούν τον Ερντογάν για τη νέα απειλή κατά της Ελλάδας: «Λυπούμαστε για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων»


«Σε μια εποχή που η ενότητα χρειάζεται περισσότερο (παρά ποτέ) μεταξύ των Συμμάχων μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες λυπούνται για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων».


Την παραπάνω δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών (ΕΡΤ, Hellas Journal και ΑΠΕ-ΜΠΕ), που αφορούσε αποκλειστικά την απαράδεκτη και άνευ προηγουμένου προκλητική δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας.



“Προτρέπουμε όλους τους Συμμάχους μας να αποφύγουν τις απειλές και την προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσει τις εντάσεις και δεν θα βοηθήσει κανέναν” πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. 


Η ερώτηση ακολουθεί:


«Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ταγκίπ Ερντογάν είπε ότι η δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας έχει τρομάξει την Αθήνα, και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά της στο Αιγαίο.


«Λες Tayfun και φοβούνται, λένε ότι θα χτυπήσει την Αθήνα», είπε ο Ερντογάν. «Ναι, φυσικά θα το χτυπήσει. Εάν δεν παραμείνετε ήρεμοι – αν προσπαθήσετε να στείλετε όπλα που πήρατε από τις ΗΠΑ στα νησιά – μια χώρα όπως η Τουρκία σίγουρα δεν θα κυκλοφορήσει μαζεύοντας αχλάδια. Κάτι πρέπει να κάνει».


Μπορείτε να σχολιάσετε αυτήν την απαράδεκτη και προκλητική δήλωση παρακαλώ;»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.