Τελευταίες Ειδήσεις

Έρχονται νέες αυξήσεις στη τιμή του ψωμιού


Τα πρώτα σημάδια των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία, άρχισαν να γίνονται ήδη ορατά και στην Ελλάδα, με όποιες οικονομικές επιπτώσεις αυτό συνεπάγεται.


Η τιμή ενός από τα βασικότερα είδη διατροφής, όπως είναι το ψωμί, αναμένεται να ανατιμηθεί εκ νέου, κάνοντας όλα τα ελληνικά νοικοκυριά να έρθουν αντιμέτωπα με νέο δυσβάσταχτο κύμα ακρίβειας.


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας Μιχάλη Μούσιο, η τιμή των αλεύρων αλλά και των σιτηρών παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση, έχοντας εκτιναχθεί προς τα πάνω μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες. Το 20% των μαλακών σιτηρών το εισάγουμε από την Ουκρανία, το 10% από τη Ρωσία και το 5% από τη Μολδαβία», σημείωσε ο κ. Μούσιος, επισημαίνοντας ότι οι αυξήσεις σε βασικά είδη, όπως το ψωμί, θα είναι αναπόφευκτες. Εξήγησε ότι «υπάρχουν και εισαγωγές από άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, όλες αυτές όμως έχουν κλείσει τα σύνορά τους και δεν κάνουν εξαγωγές σιτηρών.


Σήμερα μια φρατζόλα ψωμί κοστίζει κατά μέσο όρο 1-1.10 ευρώ και αναμένεται σύμφωνα με τις προβλέψεις να πάρει πάνω κατά 30 περίπου λεπτά.


Βοήθεια μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.