Τελευταίες Ειδήσεις

Με κακοκαιρία Τρίτη-Τετάρτη και μετά ανοιξιάτικος καιρός




Νέα κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από την Τρίτη,  με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιεί για βαρυχειμωνιά μέχρι και την Τετάρτη με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.


Πάντως όπως φαίνεται το τριήμερο της 25ης Μαρτίου  προβλέπεται ανοιξιάτικος καιρός με τον υδράργυρο να ξεπερνά τοπικά και τους 20 βαθμούς Κελσίου.


Ο Δημήτρης Ζιακόπουλος, γνωστός μαθηματικός-μετεωρολόγος αναφέρει:


«Το κυκλωνικά καμπυλωμένο μέγιστο του αεροχειμάρρου (jetstreak), που θα επηρεάσει την Τρίτη τη χώρα μας, είναι ικανό να προκαλέσει ισχυρό άνεμο, κυρίως στις περιοχές που βρίσκονται στην έξοδό του και αριστερά. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να κατεβάσει τα χιόνια στα πεδινά».


Υψηλές πιέσεις καλύπτουν τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, με αποτέλεσμα την ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες. Στην περιοχή μας, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), οι συνθήκες θα είναι και πάλι χειμωνιάτικες με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) κυρίως στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα θα αρχίσουν ουσιαστικά από το απόγευμα. Κατά τα άλλα, οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα φθάσουν τα οκτώ μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία  θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.


Αναλυτικά ο καιρός στη Θεσσαλία και το νομό Τρικάλων, προβλέπεται ως εξής:


Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σε περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 400 μέτρων χιονοπτώσεις.

Τα φαινόμενα από τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν και καταιγίδες και στα ορεινά πυκνές χιονοπτώσεις .

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 12 βαθμούς Κελσίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.