Τελευταίες Ειδήσεις

ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ ...ΤΙΤΛΟΙ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ

 


 Έκπληκτος έμεινα σήμερα διαβάζοντας δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας την οποία μου προσκόμισε μέλος της "Στέγης" και με το ρεπορτάζ να φιλοξενεί Αντιδήμαρχο αρμόδιο και των αδέσποτων.

  Ωφείλω να ομολογήσω ότι το δημοσίευμα ξεκινούσε με μια πικρή αλήθεια  αφού έγραφε :
" τα τελευταία χρόνια  το πρόβλημα με τα αδέσποτα βρίσκεται στη κορύφωσή του".
 Ρωτάω ήρεμα λοιπόν...σχεδόν τρία χρόνια τώρα ποιά είναι η  Δημοτική Αρχή  και ποιός ο Αντιδήμαρχος τρίτος μάλιστα κατα σειρά αρμόδιος για τα αδέσποτα?
 Ο τρίτος ξαφνικά ανακάλυψε την Αμερική μέσω των  νόμων που έκατσε και διάβασε τους οποίους όμως επικαλείται κατά το δοκούν και δε τους πράττει.
  Παράδειγμα , ο νόμος αναφέρεται σε συνεργασίες με Φιλοζωικές κάτι όμως που δε διαφαίνεται να γίνεται τουλάχιστον ανιδιοτελώς αφού έχουν "παρελάσει" περισότεροι απο 7 έμισθοι εθελοντές Συλλόγου , 5 μόνιμοι υπαλλήλοι και 3 Αντιδήμαρχοι με τα έξοδα που κάποτε ήταν στα 30 χιλ.ευρώ  να ξεπερνάνε το τελευταίο χρόνο τις 150 χιλιάδες ευρώ που οι ίδιοι με στοιχεία  παρουσιάζουν.
 Φανταστείτε να είχαν και τα σκυλιά της ΣΤΕΓΗΣ,δε θα υπήρχε μέτρο καν σύγκρισης.
  Λύσανε τη σύμβαση με τη " Στέγη " στην οποία η οποία εκτώς που ποτέ δεν διαχειρίστηκε χρήματα, πρόσφερε με πράξεις χωρίς να της παρέχουν ότι προβλέπουν οι νόμοι που διάβασε, συνεχίζοντας την επίδειξη ισχύος της εξουσίας.  
 Δεν πρόκειτε να κάνουν διαχειρίσιμο τον αριθμό αδέσποτων  αφού γεννοβολάνε και μέσα στο καταφύγιο αφού  για τη πράξη της στείρωσης ενίοτε επικαλούνται την ηθική.
 Λέει ότι κανείς δεν άγγιξε το θέμα των επανεντάξεων και επικαλείται το νόμο κατά τη γνώμη του ότι σε 20 με 30 ημέρες θα πρέπει να ξεκινάνε αυτές όπως επίσης  να γίνουν υιοθεσίες στο εξωτερικό....τη στιγμή που και ο ίδιοι κρατάνε τα σκυλιά έγκλειστα για δυόμιση χρόνια μη εχοντας κάνει καμία δημοσίευση διάθεσης σκύλου προς υιοθεσία ενώ το περιβόητο καταφύγιο να είναι ερμητικά κλειστό για εθελοντές και υποψηφίους αναδόχους εκτός των πρώην καταγγέλλοντων αλλά προσκείμενων πλέον στη Δημοτική αρχή.
  Οι ιδιοι δεν αποφάσισαν για καμία επανένταξη  όσων αιτηθήκαμε.
  Λύσσανε μια συνεργασία που ήταν σα να μην υπήρχε αφού ποτέ η νύν Δημοτική Αρχή δεν παρείχε τίποτε στη "Στεγη" για τα σκυλιά που φιλοξενούσε.
  Την επικαλούνταν όμως ή την αρνιόταν ως δικαιολογία. 
  Δεν  αποφάσισε ούτε απάντησε  μέχρι σήμερα σε καμία  σχεδόν αίτηση κι έγγραφό μας. 
 Παρ όλα αυτά λένε εμάς μή συνεργάσιμους.
  Με το έγγραφο που είχαμε αποστείλει με θέμα την ανάθεση διαχείρισης των αδέσποτων στη "ΣΤΕΓΗ" όλοι κατάλαβαν πλέον γιατί δε το έφεραν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  Θίγει συμφέροντα,ίσως και προσωπικά κάποιων.
 Κάθε αντίδρασή μου  θα φέρνει δράσεις συμφέρουσες για τους δημότες.
  Η επιλογή ν ασχοληθώ με τα αδέσποτα  και να κοιμάμαι με αυτά μπορεί να είναι δική μου ,αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει το δικαίωμα να το φέρει ως  δικαιολογία της κακοδιαχείρισης και αποτυχίας κανείς της Δημοτικής Αρχής.
  Εάν ο Δήμαρχος ήταν  σταθερός στις απόψεις και αποφάσιζε αυτός χωρίς αμφιταλαντεύσεις όλα θα είχαν αποφευχθεί και δε θα μιλούσαν για "χρόνια αντιδικία με τη "Στέγη", φροντίζουν όμως  οι ίδιοι και τη συντηρούν. 
  Δυστυχώς τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχω κι έχουμε ζήσει τα χειρότερα όσον αφορά τα αδέσποτα.
  Ο αριθμό τους.. κατα προσέγγιση στο καταφυγιο, άγνωστος στα όρια του Δήμου και με τη σύττιση αναλόγως του διατροφολόγου. 
  Μη ξεχάσω, ρίχνουν τις ευθύνες και στους κτηνοτρόφους ενώ οι ίδιοι στη πλειονότητα ...είναι κτηνοτρόφοι.  
  Κτενάς Χρήστος 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.