Τελευταίες Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών - Ποια θέματα είναι στο τραπέζι


Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων για τις επόμενες κινήσεις στην αντιμετώπισης της πανδημίας. 


Στο τραπέζι μπαίνει η πληρότητα στα γήπεδα και η διεξαγωγή των καρναβαλικών εκδηλώσεων, στο πλαίσιο μιας σταδιακής άρσης των περιορισμών με χρονικό ορίζοντα το Πάσχα και σε πρώτη φάση αποκλειστικά για τους πλήρως εμβολιασμένους.


Υπό το βάρος ωστόσο των σκληρών δεικτών που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα o ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 524 διασωληνωμένους και 108 θανάτους, καθώς και 22.889 κρούσματα έπειτα από μια εβδομάδα που ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων είχε υποχωρήσει κάτω από τις 20.000.


Τι θα συζητήσουν οι ειδικοί


Η χαλάρωση των περιορισμών, πχ σε εστίαση, διασκέδαση, μετακίνηση κα, τείνει να ολοκληρωθεί. Οι εμβολιασμένοι έχουν επιστρέψει σε μία σχετική κανονικότητα. Σημειώνεται πως τουλάχιστον 300.000 άτομα ηλικίας άνω των 60 χρόνων παραμένουν ανεμβολίαστα.


Οι eπιστήμονες θα λάβουν σήμερα αποφάσεις για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνωστισμός στις αποκριάτικες συγκεντρώσεις δημιουργεί μεγάλες επιφυλάξεις στους ειδικούς, δεδομένου ότι το σύστημα Υγείας είναι σταθερά επιβαρυμένο για να δεχτεί την αύξηση των κρουσμάτων που θα πυροδοτούσαν μαζικές γιορτές.


Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων από δημοφιλείς καρναβαλικούς προορισμούς έχουν αιτηθεί να εξεταστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, προτάσσοντας ότι είναι ο τρίτος χρόνος που οι αποκριάτικοι εορτασμοί ακυρώνονται, με αποτέλεσμα να μετρούν σημαντικές οικονομικές ζημίες.


Οι επιστήμονες είναι εξαιρετικά συγκρατημένοι και επισημαίνουν πως σε μαζικές εορταστικές και μουσικές εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους δεν υπάρχει η δυνατότητα επιβολής περιορισμών σε μη εμβολιασμένους πολίτες, στοιχείο που οδηγεί στον εορτασμό της Αποκριάς για τους κλειστούς χώρους όπως γίνεται ήδη, και αυστηρά για τους εμβολιασμένους.


Παράλληλα, κατά τη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση, αναμένεται να εξεταστεί και το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων στα γήπεδα. Υπενθυμίζεται ότι ισχύει το 10% στη χωρητικότητα των γηπέδων, με ανώτατο αριθμό φιλάθλων τους 1.000. Κατά πληροφορίες, οι ειδικοί εμφανίζονται θετικοί να αρθεί μερικώς ο περιορισμός στους θεατές σε γήπεδα και αθλητικούς χώρους, προκρίνοντας το ποσοστό χωρητικότητας να φτάνει στο 40% ή και 50%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.