Τελευταίες Ειδήσεις

Δολοφονία Άλκη: Πώς έστησαν οι χούλιγκαν τη φονική ενέδρα - Ξεκινούν οι απολογίες


Στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οδηγούνται σήμερα οι τρεις από τους οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.  


Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος τους, διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.


Τα κομμάτια στο παζλ της στυγερής δολοφονίας του Άλκη συμπληρώνονται όσο περνάνε οι ώρες.


Ο 25χρονος, που διέφευγε τη σύλληψη, παραδόθηκε στις Αρχές, ενώ θέμα χρόνου είναι η έκδοση διεθνούς εντάλματος για τον 20χρονο που βρίσκεται στην Αλβανία. Οι οκτώ συλληφθέντες φέρονται να παραδέχθηκαν την ωμή βία που χρησιμοποίησαν στην επίθεση.


Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για δωδέκατο εμπλεκόμενο, που όμως δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί. 


Σκληροπυρηνικός χούλιγκαν o 25χρονος «Αθηναίος»


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν σκληροπυρηνικό χούλιγκαν της Θύρας 4, ο οποίος διέφυγε στην Αθήνα πριν από μερικά εικοσιτετράωρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 25χρονος θεωρείται ως ο αρχηγός της ομάδας που επιτέθηκαν και δολοφόνησαν τον Άλκη, τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης, στην περιοχή Χαριλάου.


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο 25χρονος «Αθηναίος» γνωστοποιούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες από τον οργανωμένο συνδεσμικό χώρο του ΠΑΟΚ, ενώ… περηφανευόταν για τις εγκληματικές ενέργειές του κατά φιλάθλων άλλων ομάδων.


Μάλιστα, όπως μετέδωσε το thesstoday.gr, ο ίδιος νεαρός επιχειρούσε να επιβεβαιώνει διαρκώς στους συνδεσμίτες του την αφοσίωσή του στον ΠΑΟΚ, ταξιδεύοντας με οργανωμένες εκδρομές στους εκτός έδρας αγώνες του Δικεφάλου του Βορρά, πάντα, όμως, εντός του σκληροπυρηνικού πυρήνα των οπαδών.


Οι αστυνομικοί εξετάζουν ενδελεχώς στοιχεία τα οποία προκύπτουν συνεχώς για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ενώ ανοικτό είναι και το σενάριο ο 25χρονος να είχε τον ρόλο του «τσιλιαδόρου» της δολοφονικής επίθεσης. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έδειχναν «σεβασμό» προς το πρόσωπό του, θεωρώντας τον 25χρονο ως «άτυπο αρχηγό» της σκληροπυρηνικής ομάδας οπαδών.



Φρόντιζε να κρύβεται σε σπίτια φίλων του


Ο 25χρονος σε όλη τη διάρκεια των ερευνών της ΕΛΑΣ μετά τη στυγερή δολοφονία του Άλκη φρόντιζε να κρύβεται σε σπίτια, πιθανότατα φίλων του στη Θεσσαλονίκη, ώστε να «προλάβει» να εξαφανίσει από προσώπου γης στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την ενοχή του και θα επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τη θέση στην οποία βρίσκεται.


Η Ελληνική Αστυνομία μετά την ένωση του εφιαλτικού αυτού παζλ αναζητά τον 20χρονο Αλβανό με το ψευδώνυμο «Geri», ο οποίος διέφυγε την προηγούμενη εβδομάδα στη χώρα του. Σύμφωνα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, εκκρεμεί η έκδοση διεθνούς εντάλματος από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ώστε να διαβιβαστεί στις διωκτικές αρχές της Αλβανίας, με στόχο να εντοπιστεί και να συλληφθεί.


Ο 23χρονος Αλβανός που συνελήφθη πρώτος για τη δολοφονία φέρεται να ήταν ο οδηγός ενός εκ των τριών αυτοκινήτων.



«Ξέχασα εκεί το δρεπάνι» είπε ο 23χρονος «δίνοντας» τον 21χρονο


Όσο περνούν οι ώρες τα στόματα ανοίγουν, με τους συλληφθέντες στη δολοφονική επίθεση να κατηγορούν ο ένας τον άλλον.


Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, αταυτοποίητα αποτυπώματα του ιδίου προσώπου βρέθηκαν σε δύο διαφορετικά αντικείμενα, συγκεκριμένα σε ένα στειλιάρι και σε ένα ρόπαλο, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς να εξετάσουν και την ύπαρξη δωδέκατου προσώπου στην ομάδα του οπαδικού τάγματος θανάτου, το οποίο όμως επειδή δεν είναι σεσημασμένο, τα αποτυπώματά του δεν βρίσκονται στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ.


Κατά συνέπεια διεξάγονται φυσικές και εργαστηριακές έρευνες προκειμένου να βρεθεί αυτό το άγνωστο πρόσωπο με τα αταυτοποίητα αποτυπώματα. 


Άρχισαν τα αλληλοκαρφώματα 


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας χούλιγκαν «δίνει» τον άλλον. Συγκεκριμένα ο 23χρονος φέρεται να παραδέχτηκε ότι ήταν παρών στην εγκληματική επίθεση, αρνήθηκε ωστόσο ότι έλαβε μέρος στη δολοφονία, «δείχνοντας», κατά πληροφορίες, και τον δράστη: τον 21χρονο Ελληνα.


Μάλιστα, στην απολογία του, ο 23χρονος προφυλακισμένος Αλβανός αναφέρει: «… ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο (…), ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Eκανα μαλ… Ξέχασα εκεί το δρεπάνι».


Σοκάρουν οι καταθέσεις των αστυνομικών


Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί η δολοφονική μανία των δραστών που αποκαλύπτεται από τις καταθέσεις των αστυνομικών, που μεταφέρουν τι τους είπαν οι συλληφθέντες.


«Αυτός που έφυγε στην Αλβανία κρατούσε μαχαίρι, τέσσερα άτομα είχαν σιδερένιους σωλήνες, ο ένας ξύλινο στειλιάρι και ο άλλος δρεπάνι, με το οποίο χτύπησε το θύμα και τους δύο φίλους του. Αυτός με το μαχαίρι τραυμάτισε και αυτός το θύμα και τους δύο φίλους του» δήλωσε αστυνομικός.


Για τον 21χρονο που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι αναφέρεται ότι είχε τραυματιστεί στο παρελθόν σε περιστατικό οπαδικής βίας. «Πριν από ένα χρόνο δέχτηκε επίθεση στον Φοίνικα από οπαδούς του Άρη, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι και νοσηλεύτηκε για ένα μήνα στο νοσοκομείο. Έλεγε από τότε σε κύκλους του ότι θα πάρει εκδίκηση για τη ζημιά που υπέστη», τονίζεται από τις ίδιες πηγές.


Εκτός όμως από τον 21χρονο με το δρεπάνι, υπάρχει και συλληφθείς που φέρεται να κρατούσε μαχαίρι και τραυμάτισε την παρέα του Άλκη. Μάλιστα, φέρεται να τραυματίστηκε και ο ίδιος στο χέρι κατά λάθος κατά την επίθεση. «Ναι ήμουν στο ένα αυτοκίνητο και είχα μαχαίρι, με το οποίο επιτέθηκα σε έναν εκ των δύο παθόντων, προκαλώντας του δύο τραύματα στο πόδι. Δεν επιτέθηκα, όμως, στον θανόντα. Από το δικό μου μαχαίρι τραυματίστηκα στο χέρι και συγκεκριμένα στον δείκτη του δεξιού μου χεριού» δήλωσε.


Οι γονείς του Άλκη στον ΑΝΤ1: Τι θα έλεγαν στον δράστη της δολοφονίας αν τον συναντούσαν 

Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στα νέα παιδιά.


Συνεχίζουν να διατηρούν παραδειγματική και ψύχραιμη στάση οι γονείς του Άλκη σχετικά με τους δράστες δολοφονίας του 19χρονου γιου τους.


Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου, τι θα έλεγαν στον δράστη αν τον συναντούσαν ο πατέρας του Άλκη,  Αριστείδης Καμπανός σημείωσε, «Δε θα τον ρωτούσα τίποτα. Θα ένιωθα λύπηση γι αυτούς. Τι να πω δηλαδή σε ένα άτομο που αφαιρεί τη ζωή κάποιου για ανούσιους λόγους». Η μητέρα του Άλκη, Μελίνα Κακουλίδου, ανέφερε «ο σταυρός που θα κουβαλάει αυτος είναι πιο βαρύς από τον δικό μου. Η ζωή του θα είναι χειρότερη, θα τον τρώνε οι ερινύες».


Στη συνέχεια οι γονείς του Άλκη τόνισαν ότι ο γιος τους δεν ήταν φανατισμένος. «Ζήτημα να είχαμε πάει δύο φορές μαζί στο γήπεδο και άλλες τρεις με παρέες και τον ξαδερφό του», ανέφερε ο πατέρας του. «Δεν ήταν φανατικός, αυτό μπορούν να το πουν κι άλλοι» συνέχισε.


Στέλνοντας μήνυμα στους οπαδούς των διάφορων ομάδων, ο κ. Καμπανός  υπογράμμισε, «να ενωθούν και να βλέπουν όλοι μαζί ποδόσφαιρο. Η στεναχώρια ή η χαρά από τη νίκη μιας ομάδας δεν πρέπει να προκαλεί μίσος» ενώ η μητέρα του Άλκη τόνισε «να βλέπουν τον αθλητισμό σαν γιορτή, όχι για να σκοτώσουν τον αντίπαλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.