Τελευταίες Ειδήσεις

Βορίδης: Τρίμηνη παράταση για «συμβασιούχους covid» -Πότε θα ψηφιστεί η τροπολογία


Τρίμηνη παράταση για τους «συμβασιούχους covid» ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr. 


Συγκεκριμένα, τροπολογία για την τρίμηνη παράταση των λεγόμενων συμβασιούχων covid ανακοίνωσε κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό ο Μάκης Βορίδης.


Απαντώντας σε σχετική αναφορά της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελίας Λιακούλη, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα φέρει τροπολογία, που θα δίνει παράταση έως τις 31/03/2022, για τους συμβασιούχους που προσελήφθησαν στους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση αναγκών λόγω της πανδημίας.


Σημείωσε ωστόσο ότι όταν τελειώσει η πανδημία θα λήξουν και οι σχετικές συμβάσεις. Όπως είπε ο κ. Βορίδης, η τροπολογία αυτή θα ενταχθεί στο «ερανιστικό» νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στις 21/12/2021.


Όσο για τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ είπε ότι υπάρχει συνολική μεσοσταθμική αύξηση 4,5% στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, και ότι οι μεταβιβάσεις στους ΟΤΑ α’ βαθμού είναι 2,7%-3% και στους ΟΤΑ β΄ βαθμού στο 8%. Η αντιπολίτευση, μας μιλά για «ψίχουλα», δηλαδή για τα 100 εκατ. πρόσθετα, που δόθηκαν στους ΟΤΑ για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με τους δήμους, και τα 50 εκατ. πρόσθετα για τις καταστροφές, είπε ο κ. Βορίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.