Τελευταίες Ειδήσεις

Σάκης Παπαδόπουλος: Nα απαλλάξουμε τη χώρα από τη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη – Προετοιμασία για την προοδευτική εναλλακτική κυβερνητική λύση



Σάκης Παπαδόπουλος: Nα απαλλάξουμε τη χώρα από τη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη – Προετοιμασία για την προοδευτική εναλλακτική κυβερνητική λύση

Οι πρόσφατες συνεντεύξεις  του Αλέξη Τσίπρα στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και στο OPEN ταρακούνησαν  ισχυρά τη πολιτική επικαιρότητα.


Ενώ δεν ζήτησε Εκλογές, εκτιμώντας οτι θα γίνουν μετά την Άνοιξη του 2022 λόγω της ραγδαίας φθοράς της Κυβέρνησης,  πρόβαλε  την επείγουσα αναγκαιότητα ” να απαλλάξουμε τη χώρα απο τη Δεξιά του κ.Μητσοτάκη πριν οι βλάβες που αυτή προκαλεί γίνουν ανήκεστες και να ανοίξουμε όλοι μαζί, με ισχυρή προοδευτική Κυβέρνηση,  έναν δρόμο αλλαγής και προόδου προς το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας…”.


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέλυσε διεξοδικά τους λόγους που καθιστούν επιτακτική την αναγκαιότητα να απομακρυνθεί απο την διακυβέρνηση της χώρας η Κυβέρνηση της ΝΔ.


Καυτηρίασε την τραγική αποτυχία της Κυβέρνησης στη διαχείριση των μεγάλων κρίσεων ( πανδημία, φυσικές καταστροφές ) που ομολογήθηκε και στο φιάσκο του κυβερνητικού ανασχηματισμού.


Παρουσίασε τη παταγώδη ανεπάρκεια του γαλάζιου πελατειακού ” επιτελικού” κράτους στα κοινωνικά του καθήκοντα – στην προάσπιση και την ασφάλεια των πολιτών – στις πυρκαγιές – στις πλημμύρες-στους σεισμούς …, εξήγησε γιατί οι βλάβες που προκαλούνται μπορούν να καταστούν ανήκεστες σε όλους τους τομείς που διαχειρίζεται η Κυβέρνηση.


 Ήδη αποδείχθηκε, πέραν των άλλων, οτι η εμμονή της Κυβέρνησης της ΝΔ στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής οδήγησε φέτος σε αποκλεισμό 40.229 υποψηφίων φοιτητών απο τα Πανεπιστήμια – 18.174 περισσότερων απο πέρυσι.


 Ήδη είναι φανερά τα τεράστια κενά στα Νοσοκομεία, που γίνονται  εκρηκτικά μετά τη καταναγκαστική απομάκρυνση των ανεμβολίαστων λειτουργών του, καθώς η Κυβέρνηση δεν έκανε καμία προσπάθεια προετοιμασίας για το 4ο κύμα της πανδημίας.


Ήδη διακρίνονται οι επιπτώσεις των ακραίων νεοφιλελεύθερων νομοθετικών παρεμβάσεων της Κυβέρνησης στην εργασία, στην ακρίβεια, στον πτωχευτικό κώδικα… και των επιλογών της για την οικονομία, το βιοτικό επίπεδο, το ασφαλιστικό σύστημα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις…


Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλυσε και τις εναλλακτικές προτάσεις που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχόλησαν τη χώρα, περιλαμβανόμενης και της πολιτικής προστασίας.


 Έδωσε  αφοπλιστικές απαντήσεις στο επίμαχο ζήτημα ” πήραμε τη Κυβέρνηση, δεν πήραμε την εξουσία” και ξεκαθάρισε σημαντικά ζητήματα που αφορούν  τη διάκριση των εξουσιών, τον βαθύ εκδημοκρατισμό του κράτους και τη διακήρυξη οτι την επόμενη φορά θα κυβερνήσουμε διαφορετικά.


Διευκρίνισε κυρίως  τη κάθετη διαφοροποίηση με τη διαχείριση των αρμών της εξουσίας απο ” τη κρατικοδίαιτη κακομαθημένη ελίτ” και ότι :


– ” δεν θέλουμε να βολευτούμε στην εξουσία”


–  ” θέλουμε να ξεβολέψουμε όσους στρογγυλοκάθισαν”


–  σηματοδοτεί την κεντρική επιλογή ” δημοκρατία – δικαιοσύνη – διαφάνεια παντού…” με διαφάνεια και λογοδοσία.


Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε φανερή και τη πεποίθησή του οτι ¨ θα κερδίσουμε τις Εκλογές όποτε κι γίνουν, με καθαρή διαφορά”  και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι η ραχοκοκκαλιά της επόμενης Κυβέρνησης.


Διαβεβαίωσε οτι ” μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος μιας διακυβέρνησης  με πρόσημο τον ριζοσπαστικό ρεαλισμό, να προσδώσουμε σύγχρονο περιεχόμενο στην ανάγκη και την ιδέα της αλλαγής, να εκφράσουμε στις σημερινές συνθήκες τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας που διψά για πρόοδο και δικαιοσύνη…”.


Καθοριστικές για τις πολιτικές εξελίξεις είναι οι απαντήσεις που έδωσε για την εναλλακτική  προοδευτική διακυβέρνηση.


Ξεκαθάρισε οτι κανείς δεν περισσεύει στη μεγάλη προσπάθεια για τη κοινωνική ανασυγκρότηση και την αναγέννηση της χώρας, οτι θα υπάρχει συνεχώς απλωμένο χέρι ενότητας προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις ” και οτι η πρόταση για συμμαχική διακυβέρνηση  ” είναι ανοιχτή και διαρκής για όποιον αντιλαμβάνεται οτι η μόνη διέξοδος για τη χώρα σήμερα είναι μια ισχυρή προοδευτική Κυβέρνηση…”.


Αυτό που κυρίως χρειάζεται στη παρούσα ιστορική φάση είναι η ολόπλευρη προετοιμασία για την προοδευτική εναλλακτική κυβερνητική λύση. Είναι η ωρίμανσή της με ένα γενικευμένο προγραμματικό διάλογο όσων συνειδητοποιούν οτι η Κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να φύγει, όσων δηλώνουν οτι ενδιαφέρονται για τη προοδευτική διακυβέρνηση, όσων κατανοούν οτι ” μπορούν να γίνουν πραγματική πρωτοπορία όχι μόνον με τις ιδέες τους αλλά και με τα έργα τους απο θέση ευθύνης” για τη δίκαιη – βιώσιμη – ευφυή ανάπτυξη, για την ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού, για τη πράσινη μετάβαση, για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο αξιοπρεπούς – καλά αμειβόμενης εργασίας, για το νέο ολοκληρωμένο και ποιοτικό ΕΣΥ, για ένα νέο Σύμφωνο Συνοχής στην Ενωμένη Ευρώπη…


Ο διάλογος πρέπει να καταλήξει σε ένα προοδευτικό Κοινό Κυβερνητικό Πρόγραμμα με σαφείς στόχους, προτεραιότητες και ιεραρχήσεις, ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, τομές και ώριμες ρήξεις,  που να πείθει οτι οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας συνειδητοποίησαν  αυταπάτες τους, λάθη τους, ανεπάρκειές τους και  μπορούν να σηκώσουν την ιστορική ευθύνη της  αναγέννησης της χώρας.


ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.