Τελευταίες Ειδήσεις

Τρίκαλα: Απάτη με δήθεν τροχαίο «κόστισε» 7.500 ευρώ σε ηλικιωμένη


Τέλος στη δράση επιτήδειων γυναικών έβαλαν οι αστυνομικοί στα Τρίκαλα, οι οποίες είχαν κάνει …μπίζνες με τα δήθεν τροχαία ατυχήματα.


Τελευταίο θύμα μια ηλικιωμένη, η οποία στο άκουσμα πως συγγενικό της πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και χρειαζόταν 7.500 ευρώ, χωρίς δεύτερη σκέψη έσπευσε να τα παραδώσει.


Όταν κατάλαβε πως έπεσε θύμα απάτης ήταν αργά και αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία άρχισε τις έρευνες. Σε έλεγχο αντρών της Ομάδας ΔΙΑΣ έπεσαν δύο Βουλγάρες, οι οποίες είχαν στην κατοχή τους μργάλο χρηματικό ποσό, το οποίο δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.


Ακολούθησε η προσαγωγή τους και μετά από έρευνες της Ασφάλειας διαπιστώθηκε πως οι δύο γυναίκες κρυβόταν πίσω από το …ξάφρισμα της ηλικιωμένης.


“Βροχή” οι καταγγελίες στα Τρίκαλα


Η «κομπίνα» με τα δήθεν τροχαία ατυχήματα είναι από τις πιο συνηθισμένες μορφές απάτης έχοντας εξελιχθεί σε μάστιγα, παρά τις ενημερωτικές καμπάνιες που διεξάγει κατά καιρούς η ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία των πολιτών.


Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αναφορές από πολίτες, από διάφορες περιοχές των Τρικάλων, αλλά και της Καρδίτσας ότι δέχθηκαν τηλεφωνικές κλήσεις από άγνωστα άτομα που συστήνονται ως αστυνομικοί ή γιατροί, και προφασιζόμενοι ότι συγγενικά τους πρόσωπα, συνήθως τα παιδιά τους, έχουν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζουν χειρουργικής επέμβασης ή ότι έχουν προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο με ανήλιο θύμα, αξιώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά είτε για το χειρουργείο είτε για να αποφύγουν τις ποινικές συνέπειες.


Σε αυτές τις συνθήκες, όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές με γνώση της συγκεκριμένης μεθόδου απάτης, οι δράστες εκμεταλλεύονται τη σύγχυση και συναισθηματική φόρτιση που προκαλούν εκείνη την ώρα στα θύματά τους, καθιστώντας τους ευάλωτους στην επίτευξη του στόχου τους. Για τον λόγο αυτό εφιστάται προσοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.