Τελευταίες Ειδήσεις

Φωτιές στον Θεολόγo: Σοκάρει η ομολογία του 14χρονου που συνελήφθη, «μου άρεσαν οι φωτιές και οι καπνοί»



Ο ανήλικος που συνελήφθη και ομολόγησε χθες ότι είναι υπεύθυνος για τη φωτιά στο Θεολόγο φέρεται να είπε στους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής πως του «άρεσαν οι φωτιές και οι καπνοί» και ότι τις άναβε με σπίρτα.


Σοκάρει η ομολογία του 14χρονου που συνελήφθη για τις φωτιές σε Μαλεσίνα και Θεολόγο, καθώς οι Αρχές έφτασαν σε αυτόν αξιοποιώντας τα στοιχεία που προέκυψαν.


«Μου άρεσαν οι φωτιές και οι καπνοί» φέρεται να είπε κατά την ανάκρισή του. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές μιλώντας στην ΕΡΤ και μεταφέροντας την ενημέρωση που είχε από την υπεύθυνη προϊσταμένη της Πυροσβεστικής Λαμίας.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο 14χρονος, ο οποίος κρατείται θα οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στην Εισαγγελία Λαμίας όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι γονείς του, που συνελήφθησαν αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για αμέλεια.


«Μας άφησε άφωνους. Περιμέναμε κάτι διαφορετικό και τελικά ο εμπρηστής ήταν ένα παιδί», είπε ο κ. Ζεκεντές ενώ αποκάλυψε οτι ο 14χρονος κινούνταν με το ποδήλατό του, ενώ όπως φέρεται να ομολόγησε, έβαζε φωτιά με σπίρτα.


Ο ανήλικος είναι κάτοικος της περιοχής, σύμφωνα με τον δήμαρχο που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «ντόπιο».


Η τελευταία απόπειρά του ήταν το απόγευμα της Τρίτης, όταν τελικά οι Αρχές διασταυρώνοντας τα στοιχεία μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν από βιντεοληπτικό υλικό ότι ήταν παρών σε όλες τις απόπειρες εμπρησμού.


Υπενθυμίζεται πως από τις 5 Αυγούστου μέχρι και τις 17 του ίδιου μήνα ξέσπασαν στην περιοχή συνολικά 13 πυρκαγιές, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο, κάμερες κατέγραψαν τα ίχνη του 14χρονου σχεδόν σε όλες. Σημειώνεται ότι από τις 13 φωτιές που έβαλε τις τελευταίες δύο εβδομάδες η μεγαλύτερη ήταν στις αρχές Αυγούστου όταν όλη η χώρα ήταν σε συναγερμό λόγω του υψηλού κινδύνου. Από τις 13 φωτιές η μία έκαψε σπίτια, ελιές και πεύκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.