Τελευταίες Ειδήσεις

Σύλλογος τουριστικών γραφείων Τρικάλων: Ο τουρισμός άνοιξε, εμείς πότε;


Για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των τουριστικών γραφείων μετά το άνοιγμα του τουρισμού, μίλησε ο Πρόεδρος του συλλόγου στα Τρίκαλα Δημήτρης Ευθυμίου. 


Όπως τόνισε ο κ. Ευθυμίου, παρά το άνοιγμα του τουρισμού το προηγούμενο διάστημα, η κατάσταση στον κλάδο δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Και αυτό γιατί η πλειοψηφία του κόσμου, δεν φαίνεται ακόμη διατεθειμένη να ταξιδέψει, εξαιτίας του φόβου που υπάρχει για την πανδημία, αλλά και εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής πραγματικότητας που βιώνουν τα περισσότερα νοικοκυριά. Διοργανώνουμε ως τουριστικά γραφεία ημερήσιες και πολυήμερες εκδρομές και πολλές φορές φεύγουμε από τα Τρίκαλα με 15-20 επιβάτες. Αυτό έχει ως συνέπεια, είτε να αναβάλλουμε τις εκδρομές μας, είτε να τις πραγματοποιούμε, έχοντας και οικονομική ζημιά από πάνω, αφού να φανταστείτε πως ο αριθμός των επιβατών δεν επαρκεί να καλυφθούν τα καύσιμα, τα διόδιακαι η συντήρηση των αυτοκινήτων».


Σε ερώτηση για το αν οι τουριστικοί πράκτορες έλαβαν από την πολιτεία όλα όσα τους είχε υποσχεθεί, για το διάστημα των αρκετών μηνών που ήταν ουσιαστικά εκτός λειτουργίας με τον τουρισμό κλειστό, ο κ. Ευθυμίου υπογράμμισε πως στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι μόνο τα συμφέροντα των τουριστικών γραφείων των μεγάλων αστικών κέντρων και των τουριστικών περιοχών και όχι για το σύνολο τους.


«Ασφαλώς και λάβαμε κάποια οικονομική βοήθεια, που σε καμία όπως περίπτωσηδεν έφτασε για να καλύψει την μεγάλη οικονομική ζημιά που είχαμε υποστεί ως κλάδος όλο το προηγούμενο διάστημα που δεν δουλεύαμε» πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου τουριστικών γραφείων Τρικάλων Δημήτρης Ευθυμίου για να θέσει το ερώτημα «Ο τουρισμός άνοιξε, εμείς πότε;».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.