Τελευταίες Ειδήσεις

Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς


Του Γιώργου Βαίου

Βρισκόμαστε στην περιβόητη μάχη της ερήμου. Ο Στρατηγός Μοντγκόμερυ απέναντι στην αλεπού της ερήμου όπως αποκαλούσαν τον Γερμανό Στρατηγό Ρόμελ. Η έκβαση του πολέμου εξαρτάται κατά πολύ από το ποιος θα επικρατήσει στη Β. Αφρική.

Κάπου εδώ ξεκινά και η ιστορία μας, που διαδραματίζεται μέσα στην καρδιά της ερήμου με πρωταγωνιστή τον Στρατηγό Μοντγκόμερυ.

Ένα πρωινό, ο Στρατηγός θέλοντας να δει με τα μάτια του της γραμμές του εχθρού, επιχειρεί ένα παράτολμο σχέδιο, επανδρώνοντας ένα τεθωρακισμένο και θέτοντας τον εαυτό του επικεφαλή, ξεκινά να διασχίσει την έρημο για να βρεθεί πίσω από τις γραμμές του εχθρού.

Ο Στρατηγός γνωρίζει πολύ καλά την δυσκολία της απόφασης, στα μισά της διαδρομής αρχίζουν τα σημαντικά προβλήματα. Κάποιοι τον αμφισβητούν, ένας δυο λιποτακτούν, ο Στρατηγός όμως συνεχίζει τον δρόμο του. Ξαφνικά το άρμα πέφτει σε δυνατή αμμοθύελλα και ακινητοποιείται.

Ο Στρατηγός με τους εναπομείναντες στρατιώτες προσπαθούν να βρουν μια λύση, όταν ξαφνικά μέσα στην αμμοθύελλα εμφανίζεται ένα μαύρο νεαρό άλογο. Πλησιάζοντας το άλογο ρωτά τον Στρατηγό αν χρειάζεται βοήθεια, όλοι μένουν δίχως μιλιά, ενώ ο Στρατηγός το ρωτά αν γνωρίζει από άρματα.

Τότε γίνεται το απίστευτο, το άλογο πέφτει κάτω από το άρμα με τα κλειδιά βιδώνει, ξεβιδώνει, φυσά τα σωληνάκια και σε λίγη ώρα βάζει σε λειτουργιά το τεθωρακισμένο, τους χαιρέτα και χάνεται στην αμμοθύελλα.

Τώρα πλέον κανείς δεν αμφισβητεί τον Στρατηγό. Η πορεία συνεχίζεται, η αμμοθύελλα έχει περάσει και η ομάδα φτάνει σε μια όαση όπου τους υποδέχονται οι Βεδουίνοι προσφέροντας τους νερό και φαγητό. Ο Μοντγκόμερυ διήγατε την ιστορία στους ντόπιους κατοίκους της ερήμου κινδυνεύοντας να τον πάρουν για τρελό.

Τώρα οι Βεδουίνοι ξεσπώντας σε τρανταχτά γέλια ρωτούν αν το άλογο ήταν μαύρο νεαρό η άσπρο γέρικο, κάτι που δεν είχε αναφερθεί στην εξιστορήσει των γεγονότων. Ο Μοντγκόμερυ σαστισμένος απαντά μαύρο, η ανταπάντηση ήρθε αμέσως και ήταν η εξής:

Είσαι πολύ τυχερός άνθρωπος Στρατηγέ γιατί το άσπρο άλογο είναι μεγάλος παπατζής που το παίζει μηχανικός, θα ήσουν ακόμα εκεί…..       

Η έκβαση του πολέμου  θέλω να πιστεύω ότι είναι γνωστή σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.