Τελευταίες Ειδήσεις

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ “W.I.N.G.S.” ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ


Το 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας, στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ 2018-2021, με αριθμό σύμβασης 2018-1-ES01- KA229-050002_6 και τίτλο “Wellbeing Improvement for New Generations at Schools ” συμμετείχε διαδικτυακά στην τελευταία κινητικότητα της οποίας συντονιστής ήταν το σχολείο  Colegio Ntra. Señora De Monte-Sión, στην πόλη  Torrent, στην ευρύτερη περιφέρεια της Valencia, στην Ισπανία. Η κινητικότητα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 10 έως 13 Μαΐου 2021, απογευματινές ώρες.

 

Επρόκειτο για μια διακρατική συνάντηση σχολείων  από έξι διαφορετικές χώρες - Ισπανία, Λουξεμβούργο/Γερμανία (το σχολείο δέχεται μαθητές και από τις δύο χώρες), Ιταλία, Φιλανδία, Πολωνία και Ελλάδα - διάρκειας 4 ημερών. Το θέμα της συνάντησης ήταν :  Improving Mental wellbeing: "Make the most of your mistakes" and “Let’s believe in ourselves!!!" δηλαδή Βελτίωση της ψυχικής ευεξίας: ”Μάθετε από τα λάθη σας” και “πιστέψτε στους εαυτούς σας!!!”

 

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί :  Λεβέντης Λεωνίδας ΠΕ86 συντονιστής, Παππάς Βασίλειος ΠΕ04.01 Διευθυντής και Κουράκου Γεωργία ΠΕ06 πρώην συντονίστρια και ψυχή του προγράμματος. Επίσης οι μαθητές : Βακουφτσή Νάσια, Τόλης Λεωνίδας, Τασίκα Ανδριάνα, Πούλιου Βάσια, Βλαχοθανάση Ζωή, Σινάνης Χρήστος, Τάτσιος Χρήστος, Θωμαϊδης Παύλος και Καραμίντζιος Ευθύμης.

 

Περιληπτικά, οι ημέρες της εικονικής κινητικότητας (virtual mobility) εξελίχτηκαν  ως εξής:

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου, το σχολείο της Ισπανίας μας καλωσόρισε διαδικτυακά με μήνυμα του Διευθυντή και στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε εικονικά δωμάτια και συζήτησαν για τις επιπτώσεις του covid-19 στη καθημερινή ζωή τους.

Την Τρίτη 11 Μαΐου, οι μαθητές δουλεύοντας και πάλι σε ομάδες, δημιούργησαν και σχεδίασαν εξώφυλλα εφημερίδας (newspaper cover), σε όλες τις γλώσσες των συμμετεχόντων σχολείων, σχετικά με την «πρώτη» μετά κορονοϊού μέρα, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή CANVA. Οι εκπαιδευτικοί από τη πλευρά τους ασχολήθηκαν με λεπτομέρειες που αφορούσαν την ολοκλήρωση του προγράμματος. (Final report, Google Drive, e-twinning, newsletters, κλπ)

Την Τετάρτη 12 Μαΐου, οι μαθητές συνδέθηκαν διαδικτυακά με τις οικογένειες που θα τους φιλοξενούσαν, μοιράστηκαν χρόνο μαζί τους και μίλησαν για θέματα που αφορούσαν το Torrent και την ευρύτερη περιοχή της Valencia, όπως η πολιτιστική κληρονομιά, η γαστρονομία κ.α.  

Την Πέμπτη  13 Μαΐου, τελευταία μέρα της συνάντησης, μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε online μάθημα Zumba, από επαγγελματία προπονητή. Τέλος απαντήθηκαν ερωτηματολόγια αξιολόγησης του προγράμματος και σε κλίμα συγκίνησης ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό ταξίδι του “W.I.N.G.S.” !!!!!!

Ένα ευρωπαϊκό ταξίδι λοιπόν ολοκληρώθηκε. Αυτό που κρατάμε είναι το ταξίδι. Τις αναμνήσεις, τις εμπειρίες, τις στιγμές. Τους νέους φίλους που κάναμε. Την γνωριμία με άλλες νοοτροπίες, διαφορετικό τρόπο σκέψης και φιλοσοφία ζωής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις οικογένειες των μαθητών που φιλοξένησαν τα παιδιά των άλλων σχολείων και τους έκαναν να νιώσουν ασφαλείς και αγαπητοί. Ένα μεγάλο μπράβο στους εκπαιδευτικούς που αφιέρωσαν χρόνο για να εκπληρωθούν οι στόχοι του προγράμματος και στην Διεύθυνση του σχολείου, που ήταν αρωγός σε αυτήν την Ευρωπαϊκή περιπέτεια.  Μια τεράστια αγκαλιά και πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές της ομάδας WINGS για την διάθεση και τη προσπάθεια που κατέβαλαν για την ολοκλήρωση του project. Είμαστε περήφανοι που είκοσι δύο (22) μαθητές του 1ου  Γυμνασίου Καλαμπάκας είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να ζήσουν την εμπειρία αυτή. Δυστυχώς λόγω covid-19 άλλοι επτά (7) μαθητές δεν πρόλαβαν να ταξιδέψουν στην Ισπανία. Είμαι σίγουρος πως η ζωή θα τους δώσει τις ευκαιρίες που αξίζουν στο μέλλον.

Τέλος οφείλω να ευχαριστήσω την κ. Κουράκου, εξαιτίας της οποίας, όλοι μας συμμετείχαμε σε αυτό το ευρωπαϊκό όνειρο. Ήταν αυτή που επέλεξε τους Ευρωπαίους συνεργάτες, που συμμετείχε στον σχεδιασμό της αίτησης, που οργάνωσε τους μαθητές, που καθοδήγησε τους εκπαιδευτικούς, που ξενύχτησε, που νευρίασε, που φώναξε αλλά ….. ταυτόχρονα μας γέμιζε αγάπη, δικαιοσύνη, σιγουριά και αυτοπεποίθηση. 

 

Λεβέντης Λεωνίδας, ΠΕ86-Συντονιστής Προγράμματος

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.