Τελευταίες Ειδήσεις

Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμπάκας-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ΆΡΓΟΣ»


 «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ΆΡΓΟΣ».

Είτε επειδή δεν μπορέσατε να παρέμβετε, είτε επειδή δεν εισακουστήκατε, γεγονός παραμένει ότι στο διάστημα από την τελευταία ενημέρωση που σας έκανε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος (αρ. πρωτ. 471/06-04-2021), δεν έγινε τίποτα για να ματαιωθεί η προώθηση του απαράδεκτου νομοσχεδίου που προβλέπει την καθολική στείρωση όλων των δεσποζόμενων σκύλων.

Αντιθέτως, το σχέδιο νόμου που έθεσε σε διαβούλευση το Υπουργείο Εσωτερικών, έχει ακόμα χειρότερη μορφή και είναι ακόμα πιο τοξικό για τους πολίτες, τα ζώα συντροφιάς και - επιτρέψτε μας να σημειώσουμε - για το ίδιο το κόμμα της Ν.Δ.

Εκπροσωπώντας έναν από τους πολυπληθέστερους συλλόγους του Νομού μας   σας τονίζουμε για μία ακόμα φορά ότι το σχέδιο νόμου που τέθηκε σε διαβούλευση από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποτελεί για εμάς πρόκληση και εχθρική ενέργεια.

Δεν λαμβάνει υπόψη του ούτε τις θέσεις, ούτε τις ενημερώσεις, ούτε και τις προτάσεις που έγκαιρα υποβλήθηκαν σε Υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες, από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις.

Ιδιαίτερα τα άρθρα 5 και 6 του νομοσχεδίου, που προβλέπουν την καθολική στείρωση όλων των δεσποζόμενων σκύλων και την ποινικοποίηση κάθε μορφής ερασιτεχνικής εκτροφής, είναι σαφές ότι στοχοποιούν σκοπίμως το κυνήγι, τους κυνηγούς και τους σκύλους τους.

Επιβάλλοντας την υποχρεωτική στείρωση όλων των αρσενικών και θηλυκών σκύλων, πέρα από τους κυνηγούς, το σχέδιο νόμου τιμωρεί στην ουσία και ΟΛΟΥΣ τους ευσυνείδητους κατόχους σκύλων.

Αν ρίξετε μία ματιά στα σχόλια των πολιτών που μετέχουν στη διαβούλευση, θα κατανοήσετε αμέσως και εσείς τη διάσταση που υπάρχει μεταξύ του νομοσχεδίου και του λαϊκού αισθήματος.

 

Το κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε πολίτη του ως εν δυνάμει «ανεύθυνο και ασυνείδητο». Δεν έχουμε την ανάγκη ενός τέτοιου νόμου για να αναλάβουμε την ευθύνη, απέναντι στα πλάσματα που αγαπάμε και φροντίζουμε. Είναι ανόητο και επικίνδυνο να επιβάλλεται με νόμο ο υποχρεωτικός ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων σε όλα τα δεσποζόμενα σκυλιά, με το επιχείρημα ότι μέσω του… αφανισμού τους θα βελτιωθούν οι συνθήκες της ζωής τους.

Το Υπουργείο πλανάται αν νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τους όποιους ανεύθυνους και ασυνείδητους, ως βολικό «άλλοθι» εις βάρος χιλιάδων άλλων πολιτών, που αντιλαμβανόμαστε τον υποχρεωτικό ευνουχισμό ως περιορισμό των δικών μας συνταγματικών δικαιωμάτων.

Το κράτος δεν δικαιούται να εισβάλει στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του πολίτη, παραβιάζοντας το άσυλο του και βασικές ελευθερίες του.

Οαναγκαστικός και προληπτικός ακρωτηριασμός των ζώων, ισοδυναμεί με κακοποίηση και βαναυσότητα.

Ταυτόχρονα δε, παραβιάζει τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος που προστατεύουν την κατοικία, την ιδιοκτησία και την ατομική περιουσία.

Ουδείς νόμος μπορεί να προσβάλλει προληπτικά το δικαίωμα του πολίτη να κατέχει ένα υγιές και όχι «ακρωτηριασμένο» ζώο, χωρίς ο πολίτης να έχει παραβεί το νόμο. Εκ των προτέρων τιμωρία για αδίκημα που δεν έχει διαπραχθεί, είναι αδιανόητη στις σύγχρονες Δημοκρατίες!

Ύστερα από 11 χρόνια οικονομικής κρίσης και ένα χρόνο τεράστιων δυσκολιών λόγω της πανδημίας, αυτό το αυταρχικό σχέδιο νόμου αποτελεί πρόκληση απέναντι στις αντοχές μας, τις ανοχές μας και τη ζωή μας.

Όσοι προσπαθήσουν να ποινικοποιήσουν τη συνύπαρξη και τη σχέση ζωής με τα ζώα μας, θα μας βρουν απέναντί τους!

Από εσάς ζητάμε έστω και τώρα να παρέμβετε, ώστε να αποσυρθούν ΑΜΕΣΑ τα άρθρα του νομοσχεδίου που προκαλούν και έχουν, ήδη, απορριφθεί στη συνείδηση χιλιάδων κυνηγών, χιλιάδων άλλων πολιτών, αλλά και όλων των συναφών επιστημονικών και κοινωνικών φορέων της χώρας μας (κτηνίατροι, ΓΕΩΤΕ, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πανεπιστημιακές Σχολές Κτηνιατρικής και πλείστοι άλλοι).

Το επόμενο διάστημα θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον τις δημόσιες παρεμβάσεις σας και θα ενημερώσουμε τα μέλη μας για όποιες ενέργειες σας εξασφαλίζουν ότι, τα απαράδεκτα άρθρα 5 και 6 του νομοσχεδίου δεν θα γίνουν ποτέ νόμος του κράτους.

 

Μετά τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΑΛΑΜΑΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΑΚΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

Πίνακας αποδεκτών:

Πρωθυπουργός: κ. Μητσοτάκη Κυριάκο primeminister@primeminister.gr

ΥΠΕΝ: κ. Σκρέκα Κων/νο  info@skrekaskostas.gr

ΥΦ. ΠΕΝ: κ. Αμυράς Γεώργιος amiras@parliament.gr

           Αναπληρωτή ΥΠΕΣ: Κ. Πέτσα Στυλιανό gram.anyp@ypes.gr

 

Βουλευτές Ν. Τρικάλων :

Λιούτας Αθανάσιος athanasioslioutas4@gmail.com

Παπακώστα- Παλιούρα Αικατερίνη info@papakostakaterina.gr

Παπαδόπουλος Αθανάσιος papad_sak@yahoo.gr

 

ΠεριφερειάρχηΘεσσαλίας: κ. Αγοραστό Κων/νο periferiarxis@thessaly.gov.gr

ΑντιπεριφεριαρχήΝ.Τρικάλων:κ.Μιχαλάκη Χρήστο antiper.trik@thessaly.gov.gr

Δήμαρχος Μετεώρων κ. : Αλέκος Θεόδωρος  info@dimosmeteoron.com

ΑντιδήμαρχοςΑγ.Ανάπτυξης:κ.ΚόττηςΔημήτριος kottis@dimosmeteoron.com

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.