Τελευταίες Ειδήσεις

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

 

          Ο χρόνος, τα γεγονότα και η γλώσσα των αριθμών κυλούν γρήγορα και μερικές φορές αθόρυβα, αν και η επίδραση τους στην λειτουργία της κοινωνίας είναι καταλυτική.

          Η κορυφή του Ελληνικού «παγόβουνου» φιλοξενεί πολλά και ουσιαστικά θέματα, όπως αυτό της Πανδημίας, των Ελληνοτουρκικών, του Σκοπιανού αλλά και το θέμα της πορείας της Κυβέρνησης.

          Όλα αυτά είναι «Γόρδιος Δεσμός» για τον Μητσοτάκη και δείχνουν πως οδηγούμαστε σ’ ένα καυτό πολιτικό κλίμα το φθινόπωρο.

          Σχετικά με τα Ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό, παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, οι εξελίξεις τους μπορεί να γίνουν μοχλός αποτροπής για πολλούς τομείς.

          Τα φώτα, που άναψε ο Ερντογάν, πάνω από την Αγία Σοφία, την κορωνίδα της Ορθοδοξίας, με το «Δεν υπάρχει άλλος Θεός, εκτός από τον Αλλάχ» μπορεί να μετατρέψουν την περιοχή σε ενεργή … πυριτιδαποθήκη, παρά τη νεκρική αφωνία της Δύσης.

          Το Success Story, για το θέμα της Πανδημίας, δεν φαίνεται να συγκινεί την κοινωνία μας.

          Η χώρα μας κατέχει την 25η θέση στο θέμα των εμβολιασμών, δηλαδή είμαστε στην … ουρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

          Παρά την συνεχώς ασκούμενη Μαύρη Προπαγάνδα, την εργαλειοποίηση Δημοσιογράφων και ΜΜΕ και την συνεχώς επιχειρούμενη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, η κοινωνία μας είναι «καζάνι που βράζει».

          Οι αρρυθμίες της Κυβέρνησης φαίνονται και από τις κόντρες ανάμεσα σε Βουλευτές, Υπουργούς και στους … εκλεκτούς του Πρωθυπουργού.

          Όλο το βάρος πέφτει στο Ταμείο Ανάκαμψης, μιάς και η ζωή μας άνοιξε, σχεδόν σε όλους τους τομείς, ύστερα από ένα χρόνο καραντίνας.

          Γενικά, οι δηλώσεις Κακλαμάνη και Όλγας Κεφαλογιάννη αλλά και το Μανιφέστο Σαμαρά τρομοκράτησαν τους … μαϊντανούς του Μαξίμου.

          Μπορεί οι πληρωμένες δημοσκοπήσεις να δίνουν προβάδισμα στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά η δυσαρέσκεια των πολιτών είναι μεγάλη και έντονη.

          Η τελευταία δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου κατέρριψε τους μύθους της Κυβέρνησης.

          Ήταν μία μέτρηση ΚΟΛΑΦΟΣ, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους … εκλεκτούς της Αγίας Οικογένειας, παρά το γεγονός ότι το Μαξίμου έκανε τα πάντα για να την εξαφανίσει.

          ΜΑΥΡΟ, στους Μαυρογιαλούρους της Κυβέρνησης έδωσε το 71% των πολιτών, παρά το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης μοιράζει καθημερινά … εκατομμύρια ευρώ, για προβολή του ανύπαρκτου έργου.

          Οι αριθμοί ευημερούν.

          Οι πολίτες δυστυχούν και αργοπεθαίνουν.

          Το 78% των Ελλήνων πιστεύει ότι η χώρα είναι σε κακή κατάσταση.

          Οι πολίτες σε ποσοστό 90% θεωρούν πως η οικονομία είναι σε μεγάλη κρίση.

          Όσο για τα μέτρα, που αφορούν την Πανδημία, το 61% θεωρεί πως κινήθηκαν σε λάθος κατεύθυνση και ότι τα καταπατούσαν πρώτοι και καλύτεροι αυτοί που τα επέβαλαν.

          Σχετικά με την τηλεόραση και μάλιστα τα ΜΜΕ, το 74% δεν την εμπιστεύεται, ενώ καταποντίζεται και η Δικαιοσύνη.

          Η μαγική εικόνα, που φιλοτεχνεί η Κυβέρνηση, ανατρέπεται από την δημοσκόπηση της Ε.Ε. και δείχνει αυτό που νοιώθουν οι πολίτες αλλά και σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα μας.

          Το πολιτικό σύστημα είναι σε κρίση μιάς και το 80% των πολιτών δεν το εμπιστεύεται.

          Στο Μαξίμου δεν βλέπουν την αλήθεια και δεν αναγνωρίζουν τα λάθη τους.

          Απεναντίας κάνοντας Μαύρη Προπαγάνδα προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από τα αδιέξοδα, που οι ίδιοι δημιούργησαν και έτσι οδήγησαν την κοινωνία με την πλάτη στον τοίχο.

          Άρχισε ήδη η αντίστροφη μέτρηση για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο «Γόρδιος Δεσμός» θα λυθεί με την προσφυγή στις κάλπες.

          Η Ντόρα Μπακογιάννη το Πάσχα το … γλέντησε με Πέτσα στα Χανιά της Κρήτης, εν μέσω Πανδημίας.

          Οι γονείς, όμως, και οι οικογένειες, γενικά, των «πληβείων» δεν συναντήθηκαν ούτε γιόρτασαν με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους το Πάσχα.

          Δυστυχώς, οι νόμοι στην Ελλάδα ισχύουν και εφαρμόζονται μόνον για τον Λαό.

          Τους ισχυρούς ούτε τους αφορούν ούτε τους αγγίζουν.

          Αυτός είναι ο λόγος που το 71% δίνει ΜΑΥΡΟ στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε ως Ακροδεξιούς και Γραφικούς, όσους συμμετείχαν στις διαδηλώσεις για την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών.

          Γλυτώσαμε από την «Σκύλλα» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και πέσαμε στην «Χάρυβδη» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

          Το Πάθημα ας γίνει Μάθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.