Τελευταίες Ειδήσεις

Καλπάζει ο κορωνοϊός-Αρκετά κρούσματα στο Ματονέρι


Ιδιαίτερα επιβαρυμένο είναι τις τελευταίες ημέρες το επιδημιολογικό φορτίο και στην περιοχή της Καλαμπάκας με αρκετούς συμπολίτες να εμφανίζουν συμπτώματα του covid-19 και να καταφεύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια, το Κέντρο Υγείας  αλλά και το Νοσοκομείο Τρικάλων για την πραγματοποίηση τέστ.

Αυτό αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες βάσει των οποίων καθημερινά πλέον την τελευταία εβδομάδα καταγράφονται αρκετά θετικά κρούσματα κορωνοϊού, δημιουργώντας κλίμα έντονης ανησυχίας και προβληματισμού στην τοπική κοινωνία και τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο συνωστισμός πολλών ατόμων σε μνημόσυνο που τελέστηκε σε χωριό της ορεινής Καλαμπάκας και συγκεκριμένα στο Ματονέρι, αποτέλεσε την αιτία μεγάλης διασποράς του θανατηφόρου ιού στην μικρή κοινωνία του χωριού καθώς ήταν παρόντα άτομα που είχαν έλθει από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ήδη έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα και γίνονται οι απαραίτητες ιχνηλατήσεις ενώ εκφράζονται φόβοι καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού είναι ηλικιωμένοι και ως εκ τούτου ο κίνδυνος για την υγεία τους είναι μεγάλος σε περίπτωση που νοσήσουν βαριά καθώς υπάρχει και ο παράγων των υποκείμενων νοσημάτων που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία.

Γεγονός πάντως είναι ένα ότι η πανδημία είναι εδώ και καλπάζει και άπαντες οφείλουν να  τηρούν τα μέτρα ασφαλείας για την προσωπική υγεία αλλά και των συμπολιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.