Τελευταίες Ειδήσεις

Διαδικτυακή Ημερίδα & Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τον απειλούμενο γύπα Ασπροπάρη


Για ακόμη μια φορά ο Ασπροπάρης ετοιμάζεται να συναντήσει μία από τις πιο αγαπημένες του ομάδες: τους/τις εκπαιδευτικούς και όχι μόνο! Η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων διοργανώνει την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, στις 18:00 διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Δίνοντας ζωή στον Ασπροπάρη: τηλεκπαίδευση & δράσεις προστασίας», η οποία απευθύνεται στους/στις εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων αλλά και σε κάθε άλλο/η ενδιαφερόμενο/η.

Η ημερίδα στοχεύει στην ανάδειξη του ζητήματος της απώλειας βιοποικιλότητας και στην ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της μαθητικής κοινότητας για τη διάδοση της ανάγκης λήψης μέτρων για την προστασία του πιο απειλούμενου γύπα της Ευρώπης. 

 

Πρόγραμμα Ημερίδας:

 

18.00                   

Χαιρετισμοί

18.10 - 18.25

Γνωριμία με τον Ασπροπάρη, το πουλί-σύμβολο των Μετεώρων
Ρούλα Τρίγκου - Συντονίστρια Επικοινωνίας, 

Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία

18.25 - 18.40        

Το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Δίνοντας Ζωή στον Ασπροπάρη» 

Ευγενία Πανώριου - Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,

Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία

18.40 - 18.50         

Δράσεις για τον Ασπροπάρη με τη συνεργασία της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας 

Λίλια Μπαντίκου - Τοπική Υπεύθυνη Επικοινωνίας,

Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία

18.50 - 19.00

Συζήτηση 

 

Η εκπαιδευτική ομάδα της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας σχεδίασε, στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη», εκπαιδευτικό υλικό με σκοπό τη διαμόρφωση θετικής στάσης προς τον κρισίμως απειλούμενο με εξαφάνιση Ασπροπάρη. Το υλικό περιλαμβάνει 15 δραστηριότητες και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-11 και 12-15 ετών. Αποτελείται από τον οδηγό για τον/την εκπαιδευτικό, φύλλα δραστηριοτήτων, το επιδαπέδιο παιχνίδι «Το παιχνίδι του Ασπροπάρη», καθώς και υποστηρικτικό ή/και συμπληρωματικό υλικό για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων. Το υλικό είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή στον ιστότοπο του Προγράμματος (https://lifeneophron.eu/#a-ekpaideytiko-yliko), ενώ στα σχολεία που θα αναλάβουν Πρόγραμμα με θέμα τον Ασπροπάρη, θα αποσταλεί και σε έντυπη μορφή.

 

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας με την ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ με τη μορφή επισκέψεων στην τάξη. Ειδικά για τη σχολική χρονιά 2020-21, προτείνεται η εξ’ αποστάσεως  υλοποίηση δραστηριοτήτων, αξιοποιώντας τις μεθόδους της σύγχρονης και ασύγχρονης διδασκαλίας.

 

Ευχόμαστε ο απειλούμενος γύπας Ασπροπάρης να εμπνεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα για ενεργό δράση στην προστασία της βιοποικιλότητας, μεγαλώνοντας την οικογένεια που ασχολείται με την προσπάθεια διάσωσής του μικρότερου γύπα της χώρας μας!

 

à Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαδικτυακή ημερίδα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ ή να επικοινωνήσουν με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

à Όσοι εκπαιδευτικοί – φορείς επιθυμούν να λάβουν το εκπαιδευτικό υλικό για τη σχολική μονάδα - φορέα στον οποίον ανήκουν, μπορούν να δηλώσουν τα απαραίτητα στοιχεία εδώ ή να επικοινωνήσουν με την ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ.

 

Επικοινωνία:

 

Με την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία:

Λίλια Μπαντίκου, Τοπική Υπεύθυνη Επικοινωνίας για την περιοχή Τρικάλων - Καλαμπάκας: τηλ. 210 8228704, 6979 621376 | e-mail: ebantikou[@]ornithologiki.gr

 

Με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων:

Θεοχάρης Δημήτρης, Υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/θμιας Τρικάλων: τηλ. 24310 46453, 6973551759 | e-mail: mail[@]dide.tri.sch.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.