Τελευταίες Ειδήσεις

Ο πολιτισμός του σύγχρονου ΈλληναΠολλές φορές πήρα την απόφαση να γράψω για τον πολιτισμό του Νεοέλληνα αλλά σταμάτησα. Όμως δεν μπορώ διότι μέσα μου επαναστατώ για την κατάντια  που βιώνουμε όλοι μας.

Μεγάλο super market  της πόλεως μας έχει έξω δεκάδες πάρκινγκ αυτοκινήτων. Δίπλα από την είσοδο έχει μερικές θέσεις για αναπήρους και μητέρες με μωρά παιδάκια. Όμως αυτές οι θέσεις  καταλαμβάνονται σχεδόν πάντα από μάγκες « Ελληναράδες» που με ύφος ανάλογο παρκάρουν το αυτοκίνητό τους, αδιαφορώντας για τους συνανθρώπους μας που τις έχουν ανάγκη. Το ίδιο συμβαίνει και σε κεντρικό   super  market  όπου εκεί πολλοί άνθρωποι  προσπαθούν να παρκάρουν όσο πιο κοντά στην κεντρική είσοδο γίνεται, έτσι ώστε ο πολίτης που πάει για ψώνια να μην μπορεί να βγει σχεδόν από την είσοδο.

Αυτή είναι η παιδεία μας στην σύγχρονη εποχή! Δεν υπάρχει δικαιολογία καμία .Το ίδιο γίνεται και σε διαβάσεις πεζών στον κεντρικό δρόμο και σε πεζοδρόμους όπου ειδικά βράδυ πρέπει να είναι η είσοδος ελεύθερη για οχήματα πυροσβεστικής σε περίπτωση φωτιάς,  ασθενοφόρου ή αστυνομίας. Ο κάθε ανεγκέφαλος παρκάρει και πάει ατάραχος για καφέ. Προσπαθώ να σκεφτώ κάποιες  δικαιολογίες αλλά δεν βρίσκω δυστυχώς …

Οι γονείς μας δεν είχανε κάποια ιδιαίτερη παιδεία είχανε όμως  φιλότιμο και  σεβασμό για τους  άλλους ανθρώπους .

Το μόνο που μπορώ να πω είναι, ότι εάν πας από τον γάιδαρο στην Mercedes,τότε είναι σίγουρο ότι εγκεφαλικά δεν μπορείς να ακολουθήσεις ,οπότε σε αυτή την περίπτωση υπάρχει σημαντικό κενό λογικής σκέψης και συμπεριφοράς. Το κακό είναι ότι όλοι αυτοί είναι πολλοί ,οπότε οι υπόλοιποι πολίτες με συνείδηση βρίσκονται σε αδύναμο σημείο.

Το ίδιο συμβαίνει και στην πόλη των Τρικάλων που περηφανεύεται ότι είναι η πόλη του ποδηλάτου. Δεν έχω δει σχεδόν κανέναν ποδηλάτη να εφαρμόζει τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας .Δεν υπάρχει κόκκινο για αυτούς ούτε διάβαση πεζών.

Άρα πού βρισκόμαστε;  Στον μεσαίωνα της δικής μας ανθρώπινης ιστορίας!

Είμαστε πολύ μακριά από τις λεγόμενες οργανωμένες κοινωνίες της Ευρώπης κι όχι μόνο!

Καληνύχτα σας!!!!

Υ. Γ. 1:   Μην συγχέετε την οικονομική κρίση με την παιδεία .Το χρήμα έχει να κάνει με το σώμα κυρίως κι όχι με το πνεύμα. Είναι λίγοι οι άνθρωποι που τα αντιλαμβάνονται και τα ζουν και τα δύο μαζί.

Υ.Γ. 2:   Οι δράσεις που μπορεί να κάνει ένας αντιδήμαρχος πολιτισμού σε μία μικρή πόλη σαν την Καλαμπάκα είναι πολλές και μπορούν να έχουν άμεση σχέση με όσα προανέφερα, έτσι ώστε όλοι μας να γίνουμε καλύτεροι. Θέλει χρόνια να φτάσεις σε κάποιο ανθρώπινο επίπεδο αλλά όταν φτάσεις, τότε οι ανεγκέφαλοι λιγοστεύουν, διότι δεν έχουν άλλη επιλογή….

Καραλής Βάιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.