Τελευταίες Ειδήσεις

Κορονοϊός: Ολοταχώς για νέο ρεκόρ θανάτων σε μια ημέρα - 32 νεκροί τις τελευταίες ώρες




Δυστυχώς, τα πράγματα για την Ελλάδα δεν πάνε καλά. Η πανδημία έχει «μολύνει» όλη τη χώρα, με τους θανάτους να αυξάνονται ώρα με την ώρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο αριθμός των θυμάτων θα σπάσει σήμερα νέο ρεκόρ, μιας και μέχρι το μεσημέρι είχαν καταλήξει 32 συμπολίτες μας.


Μεγάλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ένας σημαντικός αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους σήμερα, ήταν ασθενείς χωρίς υποκείμενα νοσήματα ή ασθενείς που νοσηλεύονταν σε απλές κλίνες των νοσοκομείων και όχι σε ΜΕΘ.


Tα νούμερα δείχνουν πως σήμερα πάμε για νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων στη χώρα μας, καθώς μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (9/11), 32 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι λοιμωξιολόγοι εκτίμουν πως ο αριθμός των νεκρών και των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες δεν θα καταγράψει μείωση, παρά το lockdown που έχει επιβληθεί από τις 6 το πρωί του Σαββάτου (7/11).


Αναλυτικά, μέσα σε λίγες ώρες την Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου έχουν καταλήξει:


 - Ένας 80χρονος που νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα σε απλή κλίνη του ΑΧΕΠΑ


- Μία 49χρονη που νοσηλευόταν επίσης σε απλή κλίνη στο Ιπποκράτειο.


- Ενας 77χρονος με υποκείμενα νοσήματα από το Ασκληπιείο Βούλας


- Μία 81χρονη που νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα σε απλή κλίνη στο «Σωτηρία»


- Μία 77χρονη που νοσηλευόταν και αυτή με υποκείμενα νοσήματα σε απλή κλίνη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπανικολάου.


- Μία 80χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.


- Ένας 78χρονος υποκείμενα νοσήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.


- Μία 73χρονη που νοσηλεύοταν με υποκείμενα νοσήματα σε απλή κλίνη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.


- Ένας 86χρονος που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου


- Μία 76χρονη και ένας 81χρονος στο Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Και οι δύο έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα. 


- Μία 73χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο  νοσοκομείο Παπαγεωργίου


- Ένας 72χρονος με υποκείμενα νοσήματα στο ΑΧΕΠΑ


- Ένας 67χρονος, μία 89χρονη, μία 70χρονη και μία 84χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο Γενικό  Νοσοκομείο Σερρών


- Μία 86χρονη και μία 95χρονη στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων


- Ένας 70χρονος ,ένας 88χρονος και ενας 76χρονος στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπανικολάου. Και οι τρεις έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.


- Ένας 85χρονος και ένας 73χονος που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης


- Ένας 53χρονος που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ με υποκείμενα νοσήματα και μία 81χρονη στο Γενικό Νοσοκομείο Γεννηματάς


- Ένας 94χρονος που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη στο νοσοκομείο Ιωαννίνων


- Ένας 85χρονος με υποκείμενα νοσήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας


- Ένας 82χρονος με υποκείμενα νοσήματα στο Λαϊκό Νοσοκομείο 


- Ένας 76χρονος που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη με υποκείμενα νοσήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου Αχιλλοπούλειο


- Ένας 69χρονος που νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Δημήτριος»


- Ένας 64χρονος που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη με υποκείμενα  νοσήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης


Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 810.


Μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας


Από σήμερα, και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ισχυρή πίση που δέχεται το σύστημα Υγείας, αποφασίστηκε το "Άγιος Παύλος" της Θεσσαλονίκης να λειτουργεί αποκλειστικά ως νοσοκομείο για ασθενείς με κορονοϊό. Το νοσοκομείο ήδη έχει εκκενωθεί από τους άλλους ασθενείς που είτε πήραν εξιτήριο είτε μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές.


Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, Οδυσσέας Κατσάκας, το νοσοκομείο δεν θα εφημερεύει πλέον, αλλά θα δέχεται 24 ώρες το 24ωρο ασθενείς με κορονοϊό που χρήζουν νοσηλείας, και οι οποίοι δεν μπορούν να νοσηλευτούν σε άλλα νοσοκομεία, λόγω πληρότητας των κλινών.


Το νοσοκομείο Άγιος Παύλος διαθέτει συνολικά 93 κλίνες για ασθενείς με Covid-19, στη μία εκ των οποίων υπάρχει δυνατότητα να μπορεί ο νοσηλευόμενος να κάνει αιμοκάθαρση εφόσον είναι αιμοκαθαιρόμενος, και 8 κλίνες ΜΕΘ. Προς το παρόν είναι κατειλημμένες οι 40 εκ των 93 κλινών και 7 εκ των 8 κλινών ΜΕΘ.


Ελπίδα σωτηρίας: Κατά 90% αποτελεσματικό το εμβόλιο των Pfizer/Biontech


Το εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύσσεται από τις Pfizer και Biontech είναι «αποτελεσματικό κατά 90%» στην προστασία από την Covid-19 σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλης κλίμακας κλινικών δοκιμών της Φάσης 3 που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία είναι και η τελευταία φάση πριν από την αίτηση χορήγησης αδείας, ανακοίνωσαν σήμερα τα δύο εργαστήρια μετά την πρώτη ανάλυση των αποτελεσμάτων στο μέσον της Φάσης 3. 


Η τελευταία αξιολόγηση θα γίνει πριν από την αίτηση για χορήγηση αδείας.


Η προστασία των ασθενών επιτεύχθηκε επτά ημέρες μετά την χορήγηση της δεύτερης από τις δύο δόσεις και 28 ημέρες μετά την χορήγηση της πρώτης δόσης, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα.


Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μετρήθηκε με την σύγκριση του αριθμού των συμμετεχόντων που προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο και στην ομάδα που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo), «επτά ημέρες μετά την δεύτερη δόση» και 28 ημέρες μετά την πρώτη, εξηγούν τα δύο εργαστήρια στην ανακοίνωσή τους.


«Περισσότερο από οκτώ μήνες μετά την έναρξη της χειρότερης πανδημίας εδώ και έναν αιώνα, θεωρούμε ότι αυτό το στάδιο αποτελεί ένα βήμα μπροστά σημαντικό για τον κόσμο στην μάχη μας κατά της Covid-19», δηλώνει στην ανακοίνωση ο διευθυντής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά.


«Το πρώτο σύνολο αποτελεσμάτων της δοκιμής της Φάσης 3 του εμβολίου κατά της Covid-19 παρέχει την αρχική απόδειξη για την ικανότητα του εμβολίου μας να προλάβει την Covid-19 » προσθέτει.


Οι εταιρείες προβλέπουν ότι έχουν την δυνατότητα παράδοσης έως και 50 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου στον κόσμο το 2020 και μέχρι 1,3 δισεκατομμυρίου δόσεων το 2021.


Ο συνιδρυτής της BioNTech Ουγκούρ Σαχίν δήλωσε από την πλευρά του ότι είναι αισιόδοξος για το ότι η προστατευτική δράση του εμβολίου διαρκεί τουλάχιστον έναν χρόνο.


«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι η ανοσολογική δράση μπορεί να διαρκέσει για τουλάχιστον έναν χρόνο», δήλωσε στο Reuters.


Αν και δεν είναι ακόμη γνωστή η διάρκεια της προστασίας, η έρευνα επί ιαθέντων ασθενών και προηγούμενα ευρήματα για το εμβόλιο των Pfizer και Biontech τον οδηγεί στην πεποίθηση ότι η προστασία δεν θα είναι βραχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.