Τελευταίες Ειδήσεις

Δελτίο Τύπου της μείζονος αντιπολίτευσης

 


Συνεπείς στις θέσεις και στις αρχές μας και κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μετεώρων, ως παράταξη στηρίξαμε το αίτημα της

εταιρείας <<ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΙΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ >> για παραχώρηση-εκμίσθωση του δικαιώματος αποκλειστικής χρήσης και εμφιάλωσης-εμπορίας του πόσιμου ύδατος από την κοινοτική πηγή «Γκούρα» της Κοινότητας Αμάραντου.

Είπαμε με θάρρος «Ναι» στο αίτημα γιατί θεωρούμε πως η περιοχή μας έχει ανάγκη από σοβαρές επενδύσεις που θα αναδείξουν περαιτέρω τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και θα εξασφαλίσουν θέσεις εργασίες στους νέους μας.

 

Κι επειδή οι δημότες μας οφείλουν να γνωρίζουν τα πάντα, εμείς ψηφίσαμε θετικά υπέρ της αίτησης για τους κάτωθι λόγους:

 

1)    Ως Συνδυασμός στηρίζουμε σταθερά σοβαρές επενδυτικές προτάσεις που λειτουργούν υπέρ της ανάπτυξης της περιοχής μας. Το αποδείξαμε στην πράξη ως Δημοτική Αρχή, φροντίζοντας παράλληλα να δημιουργήσουμε τις υποδομές για την προσέλκυση επενδυτών.   

 

2) Στηρίζουμε σταθερά και δίχως ανταλλάγματα τις επενδύσεις στο Δήμο μας γιατί αυτές είναι που δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης τόσο στην πόλη της Καλαμπάκας, όσο και κυρίως στα χωριά μας και στην περιοχή.

 

3) Κάθε νέα επένδυση δημιουργεί και εξασφαλίζει νέες θέσεις εργασίας. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει θα απασχοληθούν άνθρωποι της περιοχής μας, τεχνίτες, οικοδόμοι κλπ. σε πρώτη φάση και σε δεύτερο χρόνο επιστήμονες και βοηθητικό προσωπικό (μηχανικού, χημικοί, ηλεκτρολόγοι ,εργάτες, οδηγοί κλπ.).

 

4) Για τη συγκεκριμένη επένδυση, η συγκεκριμένη εταιρεία δεσμεύεται για την παροχή  ικανοποιητικών κονδυλίων τόσο προς τη Δημοτική Κοινότητα Αμάραντου όσο και προς στο Δήμο Μετεώρων (25.000 ευρώ για Δημοτική Κοινότητα και 10.000 ευρώ για Δήμο Μετεώρων ) για περαιτέρω έργα στην περιοχή.-

 

5) Η περιοχή μας θα αποκτήσει προστιθέμενη αξία μέσω της προβολής από την ίδια εταιρεία του προϊόντος της. 

 

6) Είναι προφανές ότι κάθε επένδυση συνιστά πρόοδο για τον τόπο και εμείς αυτό επιζητούμε για την περιοχή μας.

 

7) Η συγκεκριμένη επένδυση θα αποδείξει ότι ο Δήμος Μετεώρων είναι φιλικός προς τους επενδυτές,  οι οποίοι θα μπορούν να έρθουν και αυτοί να επενδύσουν στην περιοχή μας.-

 

8) Η συγκεκριμένη εταιρεία  με τις δεσμεύσεις τις τόσο προς τη Δημοτική Κοινότητα Αμαράντου όσο και προς το Δήμο Μετεώρων εξασφαλίζει τα όσα οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν ανησυχούν για τυχόν μελλοντικά προβλήματα, αν δημιουργηθούν, ποτέ στο μέλλον.

 

9) Η αξιοποίηση της περιοχής από την εταιρεία και η μελλοντική της αξία των γύρων περιοχών, είναι δεδομένη.

 

10) Οι επενδύσεις γίνονται για ανάπτυξη, για πρόοδο των κοινωνιών, για στήριξη των ανθρώπων που ζουν σε αυτές. Δεν μπορούμε να κυνηγάμε υποτιθέμενα προβλήματα του μέλλοντος. Δεν εκλεγήκαμε γι’ αυτό.

 

 

Σαν παράταξη είμαστε συνεπείς. Δυστυχώς ωστόσο για άλλη μια φορά η νυν δημοτική αρχή μας αποδεικνύει ότι δεν επιθυμεί, δεν έχει θέληση, δεν μπορεί να δεσμευτεί, να ανταποκριθεί και να προγραμματίσει έργα στον δήμο μας, και να υποδεχθεί έστω σοβαρούς επιχειρηματίες και μεγάλες εταιρείες στον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.