Τελευταίες Ειδήσεις

ΟΧΙ στους αποκλεισμούς και το «διαίρει και βασίλευε» Αντί για νέες επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, να καταβληθεί το επίδομα Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας


Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις για αποκλεισμούς από την καταβολή επιδόματος Χριστουγέννων και την καλλιέργεια του «διαίρει και βασίλευε» αποτελούν ΠΡΟΣΒΟΛΗ για τους χιλιάδες εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, που συνεχίζουμε την προσπάθεια  - μέσα σε ολοένα δυσκολότερες συνθήκες - όχι μόνο ενάντια στην επιδημία covid-19 αλλά και καθημερινά για την προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών.

Εργαζόμαστε μέσα σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, γιατί, ακόμη και με βάση τους ανεπαρκέστατους οργανισμούς των νοσοκομείων, κέντρων υγεία και προνοιακών ιδρυμάτων, υπάρχουν χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων.

Αγανακτούμε γιατί την ίδια στιγμή, που δεν έχουν εκταμιευθεί ούτε τα κονδύλια για την πληρωμή των εφημεριών  και της αποζημίωσης για νυχτερινή και κυριακάτικη εργασία των υγειονομικών και εξακολουθεί ο αποκλεισμός μας από την ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, η κυβέρνηση της ΝΔ:

● Συνεχίζει τα «παζάρια» για την «αποζημίωση» για τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, όπως προβλέπει η πρόσφατη τροπολογία, που ψήφισε μαζί με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές μονάδες υγείας και να τις εντάξει σε ενιαίο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

● Υλοποιεί τις προτάσεις της ηγεσίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για είσοδο ιδιωτών γιατρών, με προκλητικούς όρους, και υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων των νοσοκομειακών γιατρών. Αντί να αξιοποιήσει τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, με ίδια μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα με τους νοσοκομειακούς, και δυνατότητα παραμονής, με πλήρη και αποκλειστική εργασία.

● Μειώνει τη διάρκεια των νέων συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού από 2 έτη σε 1 έτος. Αντί, με νομοθετική ρύθμιση, να μονιμοποιήσει όλους τους εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

 ● Αξιοποιεί την εθελοντική προσφορά συναδέλφων για να ανοίξει τον δρόμο για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις υγειονομικούς προσωπικού. Αντί να προσλάβει, με επείγουσες διαδικασίες, χιλιάδες υγειονομικούς, για να στελεχώσει και αξιοποιήσει τις κλειστές, λόγω Μνημονίων, μονάδες υγείας για τη νοσηλεία ασθενών με COVID. 

● Με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των άλλων κομμάτων της άρχουσας τάξης, μοιράζει δις ευρώ επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών στους επιχειρηματικούς ομίλους – που σύμφωνα με το προσχέδιο κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, θα ξεπεράσουν τα  21,5 δις ευρώ.

Δεν ανεχόμαστε να κινδυνεύει η υγεία όλων των λαϊκών οικογενειών και να θυσιάζονται τα δικαιώματα μας από την πολιτική, που αξιοποιεί ακόμη και την επιδημία, για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Στις 26 Νοέμβρη απεργούμε και με τη μάσκα έχουμε φωνή και διεκδικούμε:

·        Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας του λαού και των δικαιωμάτων μας.

·        Επίταξη των δομών ιδιωτικής Υγείας.

·        Προσλήψεις Ιατρικού & Νοσηλευτικού προσωπικού.

·        Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας

·        Ένταξη στα Β.Α.Ε. όλων των Υγειονομικών.

·        Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με Σ.Ο.Χ., Επικουρικούς,  με επείγουσες διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.