Τελευταίες Ειδήσεις

Την συμπερίληψη του κλάδου των Φορτοεκφορτωτών, στην καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αιτείται με Αναφορά προς την Βουλή των Ελλήνων, η Τρικαλινή Βουλευτής της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα.


Με δεύτερη Αναφορά της, αυτή την εβδομάδα, η Βουλευτής Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα, κατόπιν συναντήσεως της με την Ελληνική Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών, έγινε αποδέκτης του δικαιολογημένου αιτήματός τους, να συμπεριληφθούν στους κλάδους, που ως πληττόμενοι, από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, δικαιούνται  αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ.

 

Κατά την πρώτη φάση της πανδημίας και λόγω του πρώτου γενικευμένου lockdown, η Κυβέρνηση προχώρησε στην καταβολή ενίσχυσης ποσού 800€, στους πληττόμενους κλάδους από την υγειονομική κρίση. Σύμφωνα, λοιπόν, με την ΚΥΑ 16073/287/2-4-2020, ο κλάδος των φορτοεκφορτωτών συμπεριλήφθηκε στις ειδικότητες εργαζομένων που θα λάμβαναν την έκτακτη ενίσχυση. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγω, στη δεύτερη φάση και πιο επιθετική εκδήλωση της πανδημίας, ζητούν την εκ νέου συμπερίληψη στις προβλεπόμενες ενισχύσεις, δεδομένου, ότι η καλοκαιρινή περίοδος με μειωμένη την τουριστική δραστηριότητα, οδήγησε στην πτώση των διαμορφούμενων αποδοχών τους.

 

Η κα. Παπακώστα υπογράμμισε πως το εν λόγω αίτημα των πιστοποιημένων εργαζομένων ως φορτοεκφορτωτών, είναι απόλυτα λογικό και δίκαιο, καθώς στηρίζεται στην πρότερη καταβολή του εφάπαξ, επιδόματος ειδικού σκοπού, για την περίοδο από 11/3/2020 – 30/4/2020.

 

Επιπλέον συμπλήρωσε: « Με την συνάντηση μου στην Ελληνική Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών, διαπίστωσα ιδίοις όμμασι, την συμμόρφωση ως προς την τήρηση των μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, από όλα τα μέλη και τους εργαζομένους. Ακόμη, αδιαμφισβήτητα ο συγκεκριμένος κλάδος εντάσσεται στους πληττόμενους, λόγω πανδημίας, εξαιτίας της εμφανούς μείωσης των διακινούμενων εμπορευμάτων σε λιμένες της χώρας αλλά και στην ξηρά. Η Κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς υπόψιν της, τις ιδιάζουσες οικονομικές συνθήκες, στις οποίες πολλοί κλάδοι έχουν υπεισέλθει, γι’ αυτό άλλωστε προχωρά σε φοροελαφρύνσεις και έκτακτες ενισχύσεις των πληττόμενων εργαζομένων. Η πρωτοβουλία μου για την ανάδειξη του ζητήματος, είμαι πεπεισμένη πως θα ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους Υπουργούς και θα οδηγήσει σε άμεσες ενέργειες.»


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.