Τελευταίες Ειδήσεις

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Σχέδιο για παράταση στις πληρωμές




Επι τάπητος έχει τεθεί η πρόταση στο υπουργείο Οικονομικών για πλήρωμη των τελών κυκλοφορίας του 2021, μετά το τέλος του χρόνου. Το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει στόχο να διευκολύνει τους ιδιοκτήτες οχημάτων να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ, σε μια περίοδο όπου η πλειονότητα εργαζομένων και επαγγελματιών βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα εξαρτηθεί από τις επιδημιολογικές εξελίξεις και δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμη και τους δύο μήνες.


Δηλαδή να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 στο τέλος Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται, ότι για τα περυσινά τέλη κυκλοφορίας δόθηκε παράταση για την πληρωμή τους μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2020.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο real.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εάν η χώρα βρίσκεται και τον Δεκέμβριο σε καραντίνα, τότε θα εξετασθούν όλα τα ενδεχόμενα για το πώς θα πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας».


Ο ίδιος ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δίκυκλων να πληρώνουν από τον Ιανουάριο του 2021 με τον μήνα, χωρίς μάλιστα την επιβολή προστίμου ενός επιπλέον μήνα.


Από την πλευρά τους πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θεωρούν άδικο να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητα, που εξαιτίας της καραντίνας, τα έχουν σε ακινησία αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.


Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το πότε τελικά θα πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021, οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν το ίδιο αντίτιμο που είχαν δώσει και για το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.