Τελευταίες Ειδήσεις

Μητσοτάκης: Θετικό βήμα η αποχώρηση του Oruc Reis



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιον των δημοσιογράφων, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum. Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού.


Μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του από το συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τίθεται σήμερα…. στη διάθεση των δημοσιογράφων, κατά την συνέντευξη Τύπου, στο πλάσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, που φέτος “αντικαθιστά” τη ΔΕΘ, λόγω του κορονοϊού.   


Λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία, η φετινή συνέντευξη Τύπου είναι διαφορετική, καθώς το σύνολο των ατόμων που βρίσκεται στην αίθουσα δεν υπερβαίνει τα πενήντα και έτσι κάποιοι δημοσιογράφοι καταθέτουν τις ερωτήσεις τους στον Πρωθυπουργό, μέσω τηλεδιάσκεψης. 


Πρώτη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για την οικονομία, με τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρει: “Είναι μία παγκόσμια ύφεση. Είναι η μεγαλύτερη κρίση από 1929. Η Ελλάδα τα πηγαίνει λιγότερο άσχημα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις. Στο εξάμηνο είμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο γιατί στηρίξαμε τη χώρα με ένα πακέτο μέτρο εμπροσθοβαρές. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο Φθινόπωρο και έναν πιο δύσκολο Χειμώνα και με τα μέτρα που ανακοίνωσα χθες στηρίζουμε την κοινωνία. Η χώρα έχει ταμειακά διαθέσιμα”.


Στη συνέχεια, ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό να σχολιάσει την αποχώρηση του Oruc Reis από την Ανατολική Μεσόγειο: “Είναι θετικό βήμα. Ελπίζουμε να συνεχιστεί και να είναι το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Εφόσον δούμε δείγματα γραφής, είμαστε έτοιμοι για άμεσες διερευνητικές επαφές με την Τουρκία για τη μία μείζονα διαφορά που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου απαγορεύονται οι μονομερείς ενέργειες”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.