Τελευταίες Ειδήσεις

Υποδοχή Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα- Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου της



Ξεκίνησαν  χθες οι εκδηλώσεις στην Καλαμπάκα προς τιμήν του Πολιούχου της Αγίου Βησσαρίωνος τις οποίες παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος πιστών.

Στις 18.45 έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου από τον Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιερόθεο και  Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βησσαρώνος Καλαμπάκας  παρόντος του Δημάρχου Μετεώρων κ. Αλέκου και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και εν συνεχεία εψάλλει ο μέγας Εσπερινός της εορτής του Τιμίου Σταυρού.


 Το πρωί της Δευτέρας θα τελεστεί η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά θείου Κηρύγματος. Η τελετή της Υψώσεως του Τιμ. Σταυρού τελείται μετά την Δοξολογίαν του Όρθρου (περί ωραν 8.45΄ π.μ.)
2. Το απόγευμα και περί ώραν 7.00΄, εις τον Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν θα τελεσθεί ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου, κατά τον οποίον θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, συμπαραστατούμενος υπό των Σεβ. Μητροπολιτών Πειραιώς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείον Λόγον, Φθιώτιδος κ. ΣΥΜΕΩΝ, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ και του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ενώ λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοπιηθεί φέτος η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου.

Το πρωί της Τρίτης και ώρα 7.30΄ θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο οποίος θα ενδυθεί τα ιερά Άμφια εις τον Σωλέα και θα προεξάρχει της πολυαρχιερατικής Θ. Λειτουργίας, ενώ τον Θείον Λόγο θα κηρύξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. ΣΥΜΕΩΝ.

















 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.