Τελευταίες Ειδήσεις

Γιάννης Μπουτίνας-Η Θεσσαλία δίνει τη μάχη για τον τουρισμό



Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει τη μάχη για την στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας της περιοχής και των ανθρώπων που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν παρά τις δυσκολίες των καιρών και ιδιαίτερα την πανδημία του covid-19 που συνεχίζει να ταλαιπωρεί την χώρα μας αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.

Με συντονισμένες ενέργειες και δράσεις αλλά και μια καλά οργανωμένη καμπάνια καταφέραμε να προσελκύσουμε κάποια κίνηση από την Ελλάδα και το εξωτερικό την θερινή περίοδο στο Θεσσαλικό διαμέρισμα δίνοντας μια τόνωση στους επιχειρηματίες του κλάδου που πολεμούν να επιβιώσουν τονίζει ο εντεταλμένος σύμβουλος για τον τουρισμό της Περιφέρειας Γιάννης Μπουτίνας υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια συνεχίζεται με την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού.

Βέβαια η πολιτεία έχει κάνει κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες στήριξης της τουριστικής βιομηχανίας αλλά κι εμείς ως Περιφέρεια με συνεχείς παρεμβάσεις πιέζουμε τους αρμοδίους για επιπλέον μέτρα αλλά την συντομότερη υλοποίησή τους.

Εσχάτως σαν μην έφτανε η πανδημία είχαμε και τον «Ιανό» που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές και στην Θεσσαλία και δυστυχώς έθεσε εκτός λειτουργίας την γραμμή Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα με τεράστιες επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και κατ΄ επέκταση στον τουρισμό σημειώνει ο κ. Μπουτίνας καθώς πολλοί τουρίστες επιλέγουν το τρένο για να φθάσουν στα Μετέωρα.

Για το λόγο αυτό στάλθηκε επιστολή από την πλευρά μου  προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ώστε να δρομολογηθούν κάποια λεωφορεία για να καλύπτουν τις ανάγκες του επιβατικού κοινού μέχρι την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής κι ελπίζω σύντομα να υπάρξει θετική ανταπόκριση από πλευράς του αναφέρει ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννης Μουτίνας.

Πέραν αυτού η Περιφέρεια εργάζεται και προετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά ώστε να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την τουριστική βιομηχανία και τους ανθρώπους της ελπίζοντας φυσικά η πανδημία να υποχωρήσει και να επιστρέψουμε σε ρυθμούς κανονικότητας όσο είναι αυτό δυνατόν.

Παράλληλα γίνονται έργα και παρεμβάσεις για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στη Θεσσαλία κι αυτό είναι γνωστό σε όλους ενώ ευχάριστη εξέλιξη έχουμε και στο σπήλαιο της Θεόπετρας μετά και την σχετική υπογραφή του Κώστα Αγοραστού για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασής του εκτιμώντας ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα καταστεί και πάλι επισκέψιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.