Τελευταίες Ειδήσεις

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι Τρικαλινοί εκπαιδευτικοί



Φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις οι Τρικαλινοί εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με κυριότερα αιτήματα τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα, μόνιμους διορισμούς, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους.

Την κινητοποίηση διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η ΕΛΜΕ Τρικάλων, ενώ συμμετείχαν και εργατικά σωματεία.

«Την ώρα που φουντώνει η πανδημία και αυξάνεται με ταχύτητα ο αριθμός των σχολείων που κλείνουν, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πάρει την πολιτική απόφαση να μη δώσει ούτε 1€ προκειμένου να διασφαλίσει στοιχειωδώς τους όρους για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους. Ακόμα και στις περιπτώσεις που εμφανίζεται κρούσμα covid -19 τα μέτρα που παίρνονται είναι ανεπαρκή, ενώ αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε ακόμα και τα τεστ από την τσέπη μας.

Μέσα σε αίθουσες κλουβιά, με 25αρια τμήματα, ακόμα και 2 ώρες συνεχόμενες στην τάξη με τη μάσκα, εκπαιδευτικοί και μαθητές παλεύουμε να τα βγάλουμε πέρα χωρίς καμία στήριξη! Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα δεν πήρε ούτε ένα μέτρο για να διασφαλιστούν οι χώροι και το προσωπικό (εκπαιδευτικό και βοηθητικό) ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη. Σαν να μην έφτανε αυτό, τη στιγμή που όλοι οι ειδικοί επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η πανδημία βρίσκεται σε φάση που μπορεί η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη (τα Τρίκαλα βρίσκονται σταθερά στην πρώτη 3άδα μεταδοτικότητας, δείκτης Rt πάνω από 2 το τελευταίο διάστημα) τη στιγμή που συστήνουν αποστάσεις σε κάθε χώρο (ΜΜΜ, μαγαζιά κλπ) η κυβέρνηση πεισματικά αρνείται οποιοδήποτε αίτημα για ανάπτυξη τμημάτων και έγκριση ολιγομελών» τόνισαν οι εκπαιδευτικοί που είχαν συγκεντρωθεί.

Κυριότερα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι η μείωση των μαθητών ανά τμήμα, ,όνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους, την αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων και τη δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.