Τελευταίες Ειδήσεις

Εισήγηση της Κ. Παπακώστα για την νομιμοποίηση του κυνηγιού αγριόχοιρου όλο τον χρόνοΜε πρωτοβουλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη, νομιμοποιείται πλέον, το κυνήγι αγριόχοιρου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η συγκεκριμένη κίνηση του υπουργείου Ανάπτυξης, σχετίζεται άμεσα τόσο με την προστασία της αγροτικής ανάπτυξης και κατ’ επέκταση με την εθνική οικονομία όσο και στο πλαίσιο της επιτήρησης της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων (Α.Π.Χ.).

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ειδικά το τρέχον έτος έχει παρατηρηθεί έντονα το φαινόμενα αγριόχοιροι να καταστρέφουν ολοσχερώς τις καλλιέργειες. Όχι μόνο στο Νομό Τρικάλων αλλά και στην υπόλοιπη Επικράτεια.

Τη τρέχουσα χρονιά το φαινόμενο είναι άνευ προηγουμένου καθώς ο πληθυσμός των αγριόχοιρων φαίνεται να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Επιθέσεις σε καλαμπόκια, ρεβίθια, τριφύλλια, σιτηρά κτλ έχουν φτάσει σε απόγνωση τους αγρότες καθώς δεν είναι μόνο ο κόπος που πάει χαμένος και η προσπάθεια αλλά και το υψηλό κόστος παραγωγής που έχουν οι καλλιέργειες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν ούτε τα έξοδα και να οδηγούνται στη χρεωκοπία.

Συγχαίρουμε λοιπόν, τον Υπουργό κ. Βορίδη, για την τροπολογία που έφερε, η οποία συν τοις άλλοις έρχεται σε απόλυτη εναρμόνιση με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.