Τελευταίες Ειδήσεις

Κατερίνα ΠαπακώσταΑνακοίνωση των ενεργειών αναφορικά με τα προβλήματα των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων του Νομού Τρικάλων


«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχει αποδείξει για ακόμη μια φορά τα γρήγορα αντανακλαστικά της, απέναντι στις προκλήσεις που της παρουσιάζονται διαρκώς. Οι Υπουργοί και Βουλευτές βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών, για κάθε ζήτημα που ανακύπτει και τους αφορά.

Δεν αφουγκραζόμαστε απλώς τα ανακύπτοντα προβλήματα, αλλά είμαστε σε θέση να απαντούμε για αυτά, με λύσεις ουσιαστικές.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, καθώς αποτέλεσα τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Τρικάλων και των Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνη Γεωργιάδη. Τα θέματα του Συλλόγου όπως αναφέρονται στο ψήφισμα της 2/06/2020, αλλά και στο υπόμνημά τους στις 28/06/2020, τα οποία μου μεταβιβάσθηκαν προσωπικώς, παρατίθενται αναλυτικώς.

Οι ενέργειες από μέρους μας ξεκίνησαν άμεσα, με Αναφορά προς τη Βουλή των Ελλήνων στις 9/06/2020 αναφορικά με τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία των ιδιοκτητών, όπου παραθέσαμε όλα τα ζητήματα των επιχειρηματιών του εν λόγω κλάδου. Είναι, βέβαια, προφανές, ότι το οικονομικό σοκ, με το οποίο η εγχώρια οικονομία ήρθε αντιμέτωπη και το γεγονός της ύπαρξης , περιοριστικών μέτρων, την κατέστησε, τότε, αδύναμη να στηρίξει τους επιχειρηματικούς κλάδους, ως προς όλα τους τα αιτήματα.

Στις 20/07/2020 έλαβα απάντηση από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη, σχετικά με την πρώτη Αναφορά μου, όπου διασφαλίζεται εκεί η επαναπρόσληψη των οδηγών λεωφορείων για την τρέχουσα τουριστική σεζόν. Με την συγκεκριμένη Κ.Υ.Α όμως δεν προβλέπονταν κάτι για τους ίδιους τους επιχειρηματίες.

Όμως, με γρήγορα αντανακλαστικά, ένα μήνα μετά, η Κυβέρνηση αντέδρασε ώστε να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, με τη μορφή εύλογου χρηματικού ποσού.

Η τροπολογία 440/65 28.7.2020 επί του άρθρου 8, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας» και τους αφορά, ορίζει πως η έκτακτη επιδότηση, η οποία λαμβάνει τη μορφή χρηματικού ποσού, χορηγείται τουλάχιστον για το διάστημα από την έκδοση της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ 37992 κοινής υπουργικής απόφασης (εκδόθηκε στις 17/6/2020 με ισχύ από 31/5), ως αποζημίωση για τον αριθμό των θέσεων που εκ του νόμου παραμένουν ή παρέμειναν κενές, λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Είμαστε όμως σε θέση να αντιληφθούμε την δυσμενή οικονομική κατάσταση των ιδιοκτητών των τουριστικών λεωφορείων στον Νομό Τρικάλων, όπου δεν έχουν την δυνατότητα άλλης χρήσης των οχημάτων τους, πέραν των τουριστικών εκδρομών. Γι αυτόν τον λόγο, καταθέσαμε στις 31/07/2020, νέα Αναφορά, η οποία περιλαμβάνει σχετικές προτάσεις του συλλόγου, με μέτρα που θα τους ανακουφίσουν οικονομικά, μετά την σημαντική πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων.

Εξακολουθώ να παραμένω σίγουρη, πως με την πρόσβαση της οικονομίας μας σε νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία, με το πακέτο στήριξης από την Ε.Ε, η Κυβέρνηση σταδιακά και με μεθοδικότητα θα προχωρήσει και στην ικανοποίηση λοιπών αιτημάτων των επιχειρηματιών της χώρας.»


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.