Τελευταίες Ειδήσεις

Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας-Θερινές εκπτώσεις

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας ανακοινώνει στους συναδέλφους εμπόρους και στο καταναλωτικό κοινό ότι οι θερινές εκπτώσεις έτους 2020 θα ξεκινήσουν την Δευτέρα, 13 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα, 31 Αυγούστου.
Στέλνουμε το μήνυμα σε όλους, για στήριξη της τοπικής οικονομίας, από την πλευρά τους οι έμποροι με τις καλύτερες δυνατές εκπτώσεις και από την πλευρά των καταναλωτών, στηρίζοντας τα καταστήματα της Καλαμπάκας.
Υπενθυμίζουμε ότι, ισχύουν όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας σχετικά με την τήρηση αποστάσεων και τους κανόνες που έχει θεσπίσει η Κυβέρνηση και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς πέραν του θέματος της υγείας μας, σε περίπτωση ελέγχων θα μας επιβληθούν πρόστιμα. Σχετικά με τη χρήση της μάσκας που είναι προαιρετική για τα μικρά εμπορικά καταστήματα, θα πρέπει να μην ξεχνάμε όλοι, ιδίως σε αυτή την περίοδο που αναμένεται ότι θα υπάρξουν περισσότεροι νέοι επισκέπτες στην πόλη μας, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προτρέπουμε τους πελάτες μας να φοράνε μάσκα.


Επισημαίνουμε στους συναδέλφους πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά την περίοδο των εκπτώσεων σε ορισμένα σημεία, τα οποία είναι τα εξής:
• Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
• Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
• Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να είναι ακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
• Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τις εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή.
Τέλος, όπως ορίζεται από το άρθρο 16 του νόμου 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων. Η θέση του Συλλόγου, όπως πάντα, είναι τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 19 Ιουλίου.

Εκ μέρους του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.