Τελευταίες Ειδήσεις

ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ


Α) Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε, από 10 μέλη και φίλους της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας  , πεζοπορική διαδρομή στο χώρο των Μετεώρων, διάρκειας 4 ωρών, με συμβολικό καθαρισμό σκουπιδιών, σε ένα από τα πολλά μονοπάτια.
Β)Την  Κυριακή 21 Ιουνίου2020, 15 μέλη και φίλοι της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας, πραγματοποίησαν ανάβαση στην κορυφή  Μπουρλόκο 1720 μ., από τις εγκαταστάσεις του Δασαρχείου στο Κουκουφλί, στον Ασπροπόταμο. Διαλέξαμε αυτή την πανέμορφη ανηφορική διαδρομή, για να απολαύσουμε την καταπληκτική θέα σ’ όλο τον απειλούμενο σήμερα Ασπροπόταμο , από το παλιό πυροφυλάκιο της κορυφής και για να εκφράσουμε  συμβολικά την αντίθεσή μας στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή αυτή.
Ο τόπος αυτός είναι ένας θησαυρός βιοποικιλότητας ,που θα μπορούσε να αναδειχθεί και να αποτελέσει  αυτόνομο ή συμπληρωματικό των Μετεώρων προορισμό ,με μεγάλη  συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη.  Αντικρίσαμε στην κορυφή τα ερείπια  των εγκαταστάσεων του πυροφυλάκιου   και τα απομεινάρια της περίφραξης του καταφύγιου αγρίων ζώων. Διάρκεια διαδρομής 2,5+2 ώρες πορείας στο δάσος και υψομετρική διαφορά 620 μέτρα περίπου.
                                                                              Για την Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας
                                                                                                                      Αχιλλέας Σιάχος













Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.