Τελευταίες Ειδήσεις

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων 6ο Συνέδριο


H Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων συμμετέχει στο 6ο Συνέδριο που οργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο από 1 έως 4/3/2018 , με τις εξής ανακοινώσεις:
·         Κρυσταλλία Μαντζανά:    Εικόνες από τη Συλλογή της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.
·         Κρυσταλλία Μαντζανά, Μαργαρίτης Μητσάτσικας, Στυλιανή Λαφαζάνη, Γεώργιος
Κολομπότσιος, Ελένη Τσιμπίδα:  Αποκατάσταση – συντήρηση– ανάδειξη Ι. Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου και παρεκκλησίου Ταξιαρχών του μοναστηριακού  συγκροτήματος  του Αγίου Γεωργίου στο Μυρόφυλλο Τρικάλων.
·         Μαργαρίτης Μητσάτσικας,                Ευαγγελία Ντάφη:  Εργασίες συντήρησης της κόγχης mihrab  στο οθωμανικό τέμενος Οσμάν Σαχ στα Τρίκαλα.

·         Ευαγγελία Ντάφη, Ιωάννα Παπαϊωάννου, Μαρία Παπαστεργίου: Ένα άγνωστο οθωμανικό μνημείο στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων
·         Κρυσταλλία Μαντζανά, Άννα Σεμερτζίδου: Οι εργασίες συντήρησης των μεταλλικών αντικειμένων από την αρχαιολογική έρευνα στο ναό της Παναγίας Ασπροκκλησιάς Τρικάλων.
·         Αιμιλιανός Γκέκας: Το χειρόγραφο με τον βίο του Αισώπου της μονής Ρουσάνου και η συντήρησή του.
·         Ουρανία Μπαλογιάννη: Μια πρώτη παρουσίαση της επικοινωνιακής πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης μέσα από τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της Π.Ε. Τρικάλων.

Από τα γραφεία της ΕΦΑ Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.