Τελευταίες Ειδήσεις

Επιχειρηματικές συναντήσεις στην Καλαμπάκα-Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου των Τρικάλων-



Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκαν  στην Καλαμπάκα οι επιχειρηματικές συναντήσεις στους κλάδους Εκκλησιαστικών Ειδών και Θρησκευτικού Τουρισμού με αγοραστές και ταξιδιωτικά γραφεία από Ομόδοξες χώρες.
Πρόκειται για μια καθόλα αξιόλογη πρωτοβουλία του Επιμελητήριου Τρικάλων στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεων του για την ανάδειξη του τοπικού τουριστικού προϊόντος και του ρόλου των Μετεώρων ως μοναστικού κέντρου παγκόσμιας ακτινοβολίας, με συνδιοργανωτή την Enterprise Greece και την ενεργό υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Καλαμπάκας.
Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου «DIVANI» χαιρετίζοντας και κηρύσσοντας την έναρξη των επαφών ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιαγιάκος αφού καλοσώρισε όλους τους συμμετέχοντες εξέφρασε την ευχή να υπάρξουν καλές εξελίξεις για όλους και να συνεχιστούν αυτές οι συναντήσεις και στο μέλλον με τα οφέλη που προσδοκούν.
Υπογράμμισε ότι ο τόπος των Μετεώρων έχει συμφωνηθεί με την Enterprise Greece, να είναι ο φυσικός χώρος φιλοξενίας των επιχειρηματικών συναντήσεων μετά δε, την 1η επιτυχή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε τoν Ιούλιο του 2009.


Στόχος των επιχειρηματικών συναντήσεων, με επιχειρήσεις του εξωτερικού από ομόδοξες χώρες (Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Κύπρο, Σερβία, Σκόπια, Γεωργία), είναι η δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, η ενημέρωση των ξένων επιχειρήσεων για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εκκλησιαστικών ειδών και του προσκυνηματικού τουρισμού της χώρας μας.


Το πρόγραμμα του τριήμερου προγράμματος φιλοξενίας των ξένων επιχειρηματιών περιλαμβάνει, εκτός από τις επιχειρηματικές συναντήσεις και ξενάγηση των ξένων επιχειρήσεων στις Ιερές Μονές των Μετεώρων η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό που τόνισε ότι η Περιφέρεια στηρίζει ενεργά τέτοιες πρωτοβουλίες ευχόμενος κάθε επιτυχία και του Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Σινάνη που επισήμανε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες στη σκιά των Μετεώρων μπορεί να δώσουν άλλη διάσταση για περαιτέρω συνεργασίες και ανάπτυξη σημαντικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία και καλή διαμονή στην περιοχή.
Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι συναντήσεις επιχειρηματιών από τις προαναφερθείσες χώρες και της περιοχής σε πολύ καλό κλίμα και ήδη φάνηκαν και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αυτών όπως μας πληροφορούν.
Σημειώνεται τέλος ότι το παρόν τους έδωσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ Κολίτσας και Μπουτίνας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βουρλίτσης, μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου κ.κ. Ζαραμπούκας, Παπαευθυμίου και Ευθυμίου.















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.