Τελευταίες Ειδήσεις

Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Ανακάλυψαν τυχαία αρχαίο ρωμαϊκό δρόμο και έναν θησαυρό κατά τη διάρκεια έργων για την κατασκευή εργοστασίου


Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Ανακάλυψαν τυχαία αρχαίο ρωμαϊκό δρόμο και έναν θησαυρό κατά τη διάρκεια έργων για την κατασκευή εργοστασίου

Κατά τη διάρκεια των αρχαιολογικών ανασκαφών στην τοποθεσία, ανακαλύφθηκε ένας αρχαίος ρωμαϊκός δρόμος μήκους 200 μέτρων μαζί με χώρους ταφής.

Η ρωμαϊκή αρχαιότητα συναντά την ελβετική ακρίβεια. Πώς η κατασκευή ενός νέου εργοστασίου Rolex στην Bulle, της δυτικής Ελβετίας, αποκάλυψε έναν ρωμαϊκό δρόμο.


Ανακαλύφθηκε μεσαιωνική νεκρόπολη με σκελετούς παιδιών – Έκπληκτοι οι αρχαιολόγοι

Η Rolex εισέρχεται δυναμικά στην Γκριγιέρ. Ο ελβετικός κολοσσός με έδρα τη Γενεύη, επενδύει πάνω από 1.1 δισ. δολάρια στη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου του στην Bulle, της πόλης Φρίμπουργκ, το οποίο εκτιμάται ότι θα φτάνει σε μέγεθος 15 γήπεδα ποδοσφαίρου και αναμένεται να δημιουργήσει πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας.


Ίσως ο δρόμος οδηγούσε σε ρωμαϊκή βίλα

Για την ανέγερση του νέου εργοστασίου, η  Rolex έχει αποκτήσει μια τοποθεσία εκτός βιομηχανικής ζώνης. Η γη ήταν μια γεωργική περιοχή και χρησιμοποιούνταν από τους Ρωμαίους.


Μυστήριο με γλυπτό από άμμο ηλικίας 130.000 ετών που ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι σε ακτή – Γιατί ένα «μπλε σαλάχι» μπορεί να ξαναγράψει την Ιστορία

Κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στην περιοχή, ανακαλύφθηκε αρχαία Ρωμαϊκή οδός, μήκους 200 μέτρων μαζί με ταφικούς χώρους. Βρέθηκαν επίσης θραύσματα κεραμικής από την περίοδο Λα Τεν (La  Tène), την ύστερη Εποχή του Σιδήρου.


Αυτή την περίοδο, οι αρχαιολόγοι στην Ελβετία καταγράφουν όλα τα ευρήματα. Σύμφωνα με τον Jacques Monnier, από το τμήμα αρχαιολογίας του Φρίμπουργκ, είναι σπάνιο για τους αρχαιολόγους να μπορούν να ερευνήσουν ένα τόσο εκτενές τμήμα ενός ρωμαϊκού δρόμου. Πιθανόν, ο δρόμος να χρησίμευε ως δίοδος πρόσβασης σε κάποια ρωμαϊκή βίλα, εξηγεί ο αρχαιολόγος.


Άφωνοι οι αρχαιολόγοι: Εντόπισαν ένα κάστρο 600 ετών με τάφρο κάτω από ξενοδοχείο

Θησαυρός με ιστορία 2.000 ετών

Η επιφάνεια του αρχαίου δρόμου αποτελείται από ένα μίγμα από μεγάλες πέτρες και ψιλό χαλίκι, ώστε να είναι δυνατή η διέλευση βαριών αμαξών χωρίς να καταστρέφεται ο δρόμος. «Εντυπωσιακό είναι το πώς οι άνθρωποι τότε μπορούσαν να κατασκευάζουν τέτοιους δρόμους με τα απλούστερα μέσα», εξηγεί ο Joaquim Furrer, ένας από τους επικεφαλής της ανασκαφής.


Το έργο έχει φέρει στο φως πλήθος αντικειμένων που χάθηκαν από τους ταξιδιώτες του παρελθόντος. Μεταξύ των αντικειμένων που έχουν βρεθεί, περιλαμβάνονται: παλιά νομίσματα, αιχμές βέλους, παπούτσια, σπασμένοι τροχοί. «Με κάθε αντικείμενο που ανακαλύπτεις μπορείς να φανταστείς και μία ιστορία που συνέβη πριν από 2.000 χρόνια», λέει ο Furrer.


Άφωνοι οι αρχαιολόγοι: Ανακάλυψαν μυστηριώδη στοά που αποκαλύπτει που ακριβώς βρισκόταν μία ξεχασμένη αρχαία ελληνική πόλη


Το νέο εργοστάσιο αποκάλυψε έναν θησαυρό SRF/Oliver Kempa

Το μέλλον της περιοχής μετά την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών εργασιών

Ήταν γνωστό, εδώ και 20 χρόνια, ότι στην περιοχή υπήρχαν ευρήματα της Ρωμαϊκής Εποχής. Ωστόσο, η κατασκευή του εργοστασίου της Rolex ήταν που έδωσε στους αρχαιολόγους τη δυνατότητα να τα εξετάσουν πιο αναλυτικά.


Όταν αποκαλυφθεί και εξερευνηθεί πλήρως η Ρωμαϊκή οδός, μέχρι τα τέλη του Απριλίου, σύντομα θα εξαφανιστεί ξανά. «Κατά τη διάρκεια τέτοιων κατασκευαστικών έργων, είναι φυσιολογικό να καταστρέφονται αρχαιολογικά ευρήματα», εξηγεί ο Monnier, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα swissinfo.


Άφωνοι οι αρχαιολόγοι με το φρικιαστικό μυστικό που έκρυβαν οστά 115.000 ετών

Η παλιά Ρωμαϊκή οδός ωστόσο, θα αναβιώσει μέσα από τα τεχνουργήματά της, τις εικόνες της, και ένα ψηφιακό μοντέλο.


 


Έκπληκτοι οι αρχαιολόγοι: Φοιτητές του ΑΠΘ βρήκαν κεφαλή του Απόλλωνα του 2ου αιώνα στους Φιλίππους – Δείτε φωτογραφίες

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.