Τελευταίες Ειδήσεις

Υποσχέσεις Χατζηδάκη στα Τρίκαλα για τα έργα αποκατάστασης – 225 εκατομμύρια ευρώ στους 4 δήμους


Με… μια βαλίτσα υποσχέσεις για αποκατάσταση των ζημιών και επιστροφή της Θεσσαλίας στην κανονικότητα ήρθε στα Τρίκαλα ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και συμμετείχε στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων, που όμως παρά το κάλεσμα σε… μέλη, φίλους και στελέχη του κόμματος, δεν επικράτησε το αδιαχώρητο…

Ο Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος έχει την ευθύνη για τη Θεσσαλία ενόψει των ευρωεκλογών, άνοιξε την ομιλία του, κάνοντας αναφορά στην εικόνα που αντίκρισε ο ίδιος τον περασμένο Σεπτέμβριο πετώντας με ελικόπτερο πάνω από την πλημμυρισμένη Θεσσαλία, λέγοντας πως δεν θα το ξεχάσει ποτέ: «Οι σκηνές που συνάντησα στην Θεσσαλία το περασμένο Σεπτέμβριο θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη μου για πάντα. Από εκείνη την στιγμή δική μου απόφαση αλλά και του πρωθυπουργού της χώρας είναι να πράξουμε ότι μπορούμε για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές και να επαναφέρουμε την Θεσσαλία στην ομαλότητα», τόνισε.

Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις χρηματοδοτήσεις: «Έχουμε κρατήσεις στην άκρη 3,3 δις ευρώ για να καλύψουμε τις ανάγκες της Θεσσαλίας. Για τις υποδομές διαθέτουμε 1,4 δις 700 εκατομμύρια από το καινούργιο ΕΣΠΑ από την αναθεώρηση 670 από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Εχουμε ένα σχέδιο 3,3 δις έχει περάσει ειδικός νόμος στη βουλή προκειμένου να πάνε οι διαδικασίες πολύ πιο γρήγορα στα δημόσια έργα και υπολογίζουμε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε τον μεγάλο όγκο των δημοπρατήσεων για την ανάταξη των οδικών έργων και των σιδηροδρομικών έργων. Μόνο εδώ στα Τρίκαλα για την ανάταξη των οδικών έργων θα δοθούν 225 εκατομμύρια ευρώ που θα καλύψουν και τους τέσσερις δήμους», επισήμανε ο υπουργός.

Βέβαια ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους αγρότες λέγοντας πως δόθηκαν αρκετά χρήματα μέχρι τώρα από την κυβέρνηση και συνολικά θα δοθούνε μέχρι και το επόμενο χρονικό διάστημα πάνω από 600 εκατ. Ευρώ… μόνο που όμως όπως φαίνεται ο υπουργός σε αυτά έχει υπολογίσει και τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις που είναι η μερίδα του λέοντος και έτσι κι αλλιώς θα τα έπαιρναν οι αγρότες.

Ο υπουργός ανέτρεξε στο παρελθόν μιλώντας για την ΝΔ, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυση της. Μίλησε για το έργο της στη χώρα όλα αυτά τα χρόνια, μιλώντας για την μείωση της ανεργίας, την στήριξη της κοινωνίας, κ.α.

e.p.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.