Τελευταίες Ειδήσεις

«Ο κόσμος είναι σαν μπαξές-Κι είν΄ η ζωή σεργιάνι»-Όμορφη χορευτική διαδρομή από τη Σχολή Παραδοσιακών Χορών


Μια όμορφη περιήγηση –μουσικοχορευτική είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση της Σχολής Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Καλαμπάκας το βράδυ της Δευτέρας.
«Ο κόσμος είναι σαν μπαξές-κι είν΄ η ζωή σεργιάνι» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης στην οποία αγόρια και κορίτσια παρουσίασαν ένα όμορφο μουσικοχορευτικό σεργιάνι στο λαϊκό τραγούδι αλλά και στο ρεμπέτικο με αξέχαστες επιτυχίες των Παπαίωάννου, Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Μπέλλου και Μητροπάνου καθηλώνοντας κυριολεκτικά το πολυπληθές κοινό που κατέκλυσε το χώρο της πλατείας.
Ήταν πράγματι ένα σεργιάνι λαϊκορεμπέτικο με τους χορευτές της σχολής-Γυμνασίου και Λυκείου-να δίνουν το εναρκτήριο λάκτισμα για κέφι, χορό και Ελληνικές καθαρά στιγμές που ταξίδεψαν το πολυπληθές κοινό με μοναδικό τρόπο.
Η άψογη εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων κατέδειξε για πολλοστή φορά την άριστη και συγκροτημένη δουλειά που γίνεται από τις υπεύθυνες των τμημάτων της Σχολής Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Καλαμπάκας κ.κ Τσίκαρη και Ρεντζιλά.

Τραγούδια και χοροί των αξέχαστων μεγάλων Ελλήνων δημιουργών δημιούργησαν ένα κλίμα μοναδικό και δεν χρειάστηκε ιδιαίτερος κόπος να ξεσηκωθεί ο κόσμος ο οποίος απλόχερα επιβράβευσε όλους τους συμμετέχοντες με το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του.
Έτσι όταν η εκδήλωση ολοκληρώθηκε έμεινε δικαιολογημένα μια γλυκιά γεύση Ελλάδος και κυρίως του λαϊκορεμπέτικου σε όλους τους θεατές οι οποίοι απόλαυσαν μια όμορφη βραδιά-βοηθούντος και του καιρού-στην κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας ζητώντας να συνεχιστεί αυτό το σημαντικό έργο που επιτελείται.













Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.