Τελευταίες Ειδήσεις

Φωτιά στις Αχαρνές: Κάηκαν εργοστάσια χαρτοποιίας και πλαστικών


Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης σε χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Καραμανλή στο δήμο Αχαρνών Αττικής.


Ηφωτιά εκδηλώθηκε χθες περί τις 23.00 σε οικοπεδικούς χώρους. Λόγω των ισχυρών ανέμων η πυρκαγιά πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις και απείλησε τα εργοστάσια και τις μονάδες που βρίσκονται στο σημείο.


Το εν λόγω εργοστάσιο είναι εργοστάσιο χαρτοποιίας ενώ έχουν απειληθεί και υποστεί μεγάλες ζημίες και άλλες βιομηχανικές μονάδες που πλησίασαν οι φλόγες ωστόσο ύστερα από την έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστών μπόρεσε να ελεγχθεί. Το εργοστάσιο έχει υποστεί πολλές ζημιές όπως επίσης και άλλη μια βιοτεχνική μονάδα που υπάρχει στην περιοχή.Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.


Τα πυροσβεστικά οχήματα με κανόνια νερού επιχειρούν να ρίξουν εντός του εργοστασίου, καθώς είναι δύσκολο και επικίνδυνο ακόμα και για τη στατικότητα να μπορέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να μπουν μέσα για να επιχειρήσουν.Ο καπνός που έχει κατακλύσει την περιοχή είναι ιδιαίτερα τοξικός και λόγω των ισχυρών ανέμων μεταφέρεται σε μεγάλη απόσταση, γι αυτό και δόθηκε εντολή στους κατοίκους της περιοχής αν χρειαστεί να μετακινηθούν. 

Δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το πρώτο μήνυμα ενημέρωνε τους πολίτες για την πυρκαγιά ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών ενώ το δεύτερο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού.Σύμφωνα με την αστυνομία, έγιναν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή λόγω της πυρκαγιάς σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την αστυνομία λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε κτίριο στη Λ. Καραμανλή διενεργήθηκαν εκτροπές των οχημάτων στη Λ. Καραμανλή από το ύψος της οδού Φουντουκιάς στο ρεύμα ανόδου και από το ύψος της οδού Δεκελείας στο ρεύμα καθόδου.
Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.