Τελευταίες Ειδήσεις

ΚΑΛΟ … ΒΟΛΙ…!

 


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας

D. Ed., M. Ed., Ph.D.

 

        Πράγματι μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και ο προεκλογικός πυρετός, χτυπάει κόκκινο, αφού όλοι είναι εναντίον όλων, χωρίς όμως να γίνεται καμία αναφορά σε προγράμματα και σε πολιτικές της Ε.Ε.

        Οι κοκκορομαχίες και οι προσωπικές επιθέσεις διαδέχονται η μία την άλλη και τα Μ.Μ.Ε. μετατρέπουν την αλγεινή αυτή εικόνα, προκειμένου να επηρεάσουν τους πολίτες, για την θετική ψήφο.

        Όλοι τους παραδέχονται τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας, αλλά κανένας τους δεν αναλαμβάνει το θάρρος να πει καθαρά στο Λαό ποιοι ευθύνονται για αυτή την καταστροφή της χώρας.

        «Ψηφίστε μας ψηφίστε μας», για να υπάρξει πολιτική σταθερότητα και για να λυθούν τα προβλήματα, τα οποία δεν λύθηκαν επι δεκαετίες.

        Μοιράζουν δάνεια, μισθούς και συντάξεις, θέσεις εργασίας και επενδύσεις και μιλούν για Αξιοκρατία, για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία.

        Όλα αυτά, που δεν έγιναν από το 1974 μέχρι σήμερα θα τα … λύσουν μετά τις Ευρωεκλογές, τις οποίες ο Πρωθυπουργός τις αναβάθμισε σε Εθνικές Εκλογές.

        Έτσι παντού έχουν ξεχυθεί, σαν το τραγούδι των Σειρήνων, του μυθικού Οδυσσέα, προκειμένου να πείσουν την κοινωνία, για να κλέψουν την ψήφο και φυσικά να αρχίσουν πάλι τα ίδια και τα ίδια.

        Ο Λαός, πλέον έχει πεισθεί, πως, εάν έφτασε το «τελευταίο σκαλί της σκάλας του κακού», αυτό το έκαναν τα τρία κόμματα, που κυβέρνησαν αλαζονικά, αυταρχικά και αντιλαϊκά την χώρα επί δεκαετίες δηλ. η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

        Ο Μητσοτάκης, που δεν σεβάστηκε ούτε το Σύνταγμα ούτε τους νόμους ούτε την Εκκλησία και έστειλε την Δημοκρατία στο «Απόσπασμα» τώρα εφαρμόζει την φράση του Θεμιστοκλή, για την ναυμαχία της Σαλαμίνας, «νυν υπέρ πάντων ο αγών».

        Νιώθει ότι το πολιτικό έδαφος σείεται κάτω από τα πόδια του και έβγαλε τους…. εκλεκτούς, αυτούς που εμπαίζουν επί μία πενταετία τους πολίτες, και πολλοί από τους οποίους δεν δούλεψαν ποτέ, τους έβγαλε έξω από το «κλινόν Άστυ» των Αθηνών και τους έστειλε στους «λωτοφάγους» της επαρχίας, για να μιλήσουν, για τα … θαύματα του καθεστωτικού και ανίκανου Μητσοτάκη, με μια κεντροαριστεροσοσιαλιστική κυβέρνηση.

        Σαν τα … λεφούσια έρχονται και ξανάρχονται. Ο Χατζηδάκης κοντεύει να γίνει μόνιμος κάτοικος Τρικάλων, για να μας πείσει ότι όλα πάνε ωραία και όλα πάνε καλά.

        Την Ακρίβεια την βάπτισαν εισαγόμενη και τώρα ο Μητσοτάκης παραδέχθηκε, πως είναι «Ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο».

        Φυσικά δεν είναι εισαγόμενη και είπε ψέμματα ότι δεν την υποθάλπει η κυβέρνηση, που θέλει τον Φ.Π.Α., για να έχει αποθεματικό δις. ευρώ προκειμένου να ταϊσει τον «Μινώταυρο» των Ολιγαρχών, σε βάρος της εξαθλιωμένης κοινωνίας.

        Και λέγει και ξανά λέγει ο Πρωθυπουργός, ότι πρέπει να ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές την παράταξή του, για να ‘χουμε σταθερότητα, ενώ, στην περίπτωση του νόμου των ομοφυλοφίλων, έδινε άδεια και συγχωροχάρτι στους βουλευτές, να … ΑΠΕΧΟΥΝ από την ψηφοφορία, παραβιάζοντας το Σύνταγμα.

        Δεν τολμούσε τότε να διαγράψει τους διαφωνούντες, γιατί θα΄χανε την «δεδηλωμένη» και θα έπεφτε.

        Αφήστε που, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, πρώην γραμματέας της ΚΝΕ, δήλωσε, πως «πρέπει να αποκαταστήσουμε την συνοχή και λειτουργία του θεσμού της οικογενείας».

        Αφού ψήφισαν τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων και διέλυσαν την ταυτότητα του άνδρα, της γυναίκας και της οικογενείας, τώρα … χύνουν «κροκοδείλια» δάκρυα , για τα … ψηφαλάκια.

        Λίγη τσίπα δεν έχει κανένας τους;

        Το τέρας της Ακρίβειας, η τραγωδία των Τεμπών, ο κατακλυσμός της Θεσσαλίας και ο αντιχριστιανικός νόμος των ομοφυλοφίλων, δεν ξεχνιούνται από κανένα πολίτη, και ορθόδοξο Χριστιανό.

        Και για να έχουμε και μια εικόνα για το τι έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για τους πλημμυροπαθείς, θα αναφέρω ένα παράδειγμα.

        Θεσσαλός κτηνοτρόφος, που έχασε 800 πρόβατα, 12.000 μπάλλες τριφύλι, 110 τόνους τροφές, δύο τρακτέρ, ένα τυροκομείο, ένα σπίτι, δύο αγροτικά αυτοκίνητα και όλες τις καλλιέργιες, πήρε 50.000 ευρώ κα θα πάρει, αν πάρει, και άλλες 50.000, ενώ η ζημιά ανέρχεται σε 1,5εκατομμύριο ευρώ.

        Οι πλημμυροπαθείς των Μεγάλων Καλυβίων πρόσφατα, έκαναν λόγο για δυσοσμία, για ποντίκια, αρουραίους και φίδια, που … κατοικοεδρεύουν στα χαλάσματα των κατεστραμένων σπιτιών.

        Ο διχαστικός και τοξικός Πρωθυπουργός κατάλαβε ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» και δίνει ρεσιτάλ με τα ψέματα και τις χιλιοειπομένες υποσχέσεις.

        Οι «θριαμβολογίες» τέρμα και για την Οικονομία, και για την Ακρίβεια και για την πολυεπίπεδη Εξωτερική πολιτική.

        Αψευδείς μάρτυρες είναι το τι λένε οι Σκοπιανοί, ο Ράμα και ο Ερντογάν για την Ελλάδα.

        Έναν άνθρωπο μπορείς να τον κοροϊδέψεις για πολύ, έναν Λαό όμως, όχι.

        Γι’ αυτό πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές θα ναι η ΑΠΟΧΗ και θα ακολουθεί ο Μητσοτάκης με την «Πύρρειο» νίκη μεταξύ 27-31%.

        Οι «Οβιδιακές» μεταμορφώσεις του Πρωθυπουργού και ο «εσμός» του Μαξίμου δεν πείθουν τον Λαό και «όταν οι Λαοί ξυπνούν οι τύραννοι πεθαίνουν».

        Οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, με βάση τις Αξίες και τα Ιδανικά της φυλής και με πολιτική σκέψη.

        Ο μεγάλος Αϊστάιν έλεγε πως «μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου».

        Ας γίνει δόγμα η ρήση του Αισχύλου «το μητ’ άναρχον μήτε δεσποτούμενον … σέβειν» δηλ. να μην σέβεται κανένας ούτε την αναρχία ούτε την δεσποτική εξουσία.

        Η χώρα μας πρέπει να αλλάξει βηματισμό και να απαλλαγεί επιτέλους από την φαύλη οικογενειοκρατία, την απαίσια Διαπλοκή και την καταστροφική Διαφθορά.

        Οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να προέρχονται από τον Λαό, να αγωνίζονται με τον Λαό και να έχουν μόνο μία σκέψη «το καλό του Λαού», όπως έλεγε ο Αβραάμ Λίνκον, Πρόεδρος των Η.Π.Α.

        Καλό βόλι…!

 

       

       

 

       

       

       

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.