Τελευταίες Ειδήσεις

Εξαιρετική ομιλία για την μάχη της Καλαμπάκας από τον Σπύρο Βλιώρα

Με μια μεστή, τεκμηριωμένη και καθ όλα εξαιρετική ομιλία από τον εκπαιδευτικό  Σπύρο Βλιώρα για την ιστορική μάχη της Καλαμπάκας συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Μετεώρων προς τιμή αυτού του ιστορικού γεγονότος για την περιοχή.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα "Νίτσα Λιάπη" παρουσία του Δημάρχου Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλου, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, φορέων και πλήθους πολιτών ο ομιλητής ξεφύλλισε τις σελίδες της τοπικής ιστορίας αναδεικνύοντας αυτό το σημαντικό ιστορικό γεγονός με την ταυτόχρονη προβολή φωτογραφικού υλικού καθηλώνοντας το ακροατήριο και καταλήγοντας πρότεινε όλα αυτά τα στοιχεία κάποια στιγμή με ευθύνη του Δήμου να γίνουν ένα ντοκυμαντέρ προκειμένου να διανεμηθεί-προβληθεί σε όλα τα σχολεία της περιοχής ώστε να γνωρίζουν οι μαθητές την αλήθεια για την μάχη της Καλαμπάκας.

Σημειώνεται πως η ιστορική Μάχη τής Καλαμπάκας έχει χαρακτηριστεί ως η σημαντικότερη σελίδα της Θεσσαλικής Επανάστασης του 1854 και η νίκη των Ελλήνων σε αυτή ως το σημαντικότερο πολεμικό επίτευγμά της, όμως αυτό το μεγάλο γεγονός δεν είχε μέχρι σήμερα γιορταστεί με τις ανάλογες τιμές που του πρέπουν.

Ο Δήμος Μετεώρων φέτος τιμά με διήμερες εκδηλώσεις μνήμης την ιστορική Μάχη της Καλαμπάκας που έλαβε χώρα την 10η Μαΐου 1854 και στην οποία διακρίθηκε για τον ηρωισμό του, ο Στρατηγός Χριστόδουλος Χατζηπέτρος.


Το Σάββατο 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Νίτσα Λιάπη η Επετειακή ομιλία με θέμα: «Η επανάσταση του 1854 στη Θεσσαλία και η μάχη της Καλαμπάκας», από τον Φιλόλογο Σπυρίδωνα Βλιώρα.


Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

• 10:15 Προσέλευση στο χώρο του Ηρώου πεσόντων

• Επιμνημόσυνη δέηση

• Κατάθεση στεφάνων

• Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική.










Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.