Τελευταίες Ειδήσεις

Άλλη μια δεν είναι εδώ


Δέκα μέτρα μπροστά από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων-Καματερού, μόλις «δύο βήματα» από την είσοδο, η 28χρονη Κυριακή Γρίβα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου. Η αστυνομία δεν έκανε τίποτα από όσα προορίζεται να κάνει, δεν την έσωσε από τη δολοφονική μανία του θύτη της και έτσι πάλι ακούμε τις γνωστές υποσχέσεις για ΕΔΕ και για διερεύνηση του «τι δεν πήγε καλά».

Μα απλούστατα, τίποτα δεν πάει καλά στην Ελληνική Αστυνομία!!!

Άλλη μια γυναικοκτονία για το 2024, η 5η μέσα σε 3 μήνες. Και ακόμα δεν έχουμε καταχωρήσει τον όρο και ακόμα δεν έχουμε μάθημα για τα φύλα στα σχολεία και ακόμα δεν έχουμε τις κατάλληλες δομές υποστήριξης. Ακόμα μας κυβερνούν πατριαρχικές πολιτικές. «Είμαι ζωντανή από τύχη» φωνάζουν χιλιάδες γυναίκες μέσα στην καθημερινή τους αγωνία καθώς δέχονται απειλές μέσα στο στενό οικιακό τους περιβάλλον, γιατί αφ` ενός δεν υπάρχει εκπαίδευση, δεν υπάρχει πρόνοια, αφ` ετέρου είμαστε σε μία χώρα που αγοράζουμε χιλιάδες περιπολικά και περιπολικά δεν έχουμε για να μας σώσουν ζωές.

Οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας είναι ανεπαρκείς, περιορισμένες και χρειάζονται αναθεώρηση. Η ανισότητα γεννάει βία και όσο δεν αντιμετωπίζεται σε όλες τις εκφάνσεις της, από το μάρκετινγκ έως την πολιτική, οι γυναικοκτονίες θα αυξάνονται και ο κόσμος θα γίνεται όλο και πιο βίαιος.

Είναι κρίσιμο να αντιμετωπιστεί η ριζική ανισότητα που εξακολουθεί να υπάρχει σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας. Από την εκπαίδευση στα σχολεία μέχρι την πολιτική, η προώθηση της ισότητας και η εκπαίδευση σε θέματα σεβασμού και ανοχής πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα.

Ας αναγνωρίσουμε ότι η εξουσία και ο έλεγχος δεν είναι συνώνυμα με την ασφάλεια και την προστασία. Αντί να επενδύουμε σε περισσότερα περιπολικά και σώματα ασφαλείας, πρέπει να δημιουργήσουμε δομές υποστήριξης και πρόληψης που θα εξυπηρετούν όλους τους πολίτες, ιδίως τις ευάλωτες ομάδες.

ΜέΡΑ25 Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.