Τελευταίες Ειδήσεις

Εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Βυζαντινό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας


Την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, 7 Απριλίου 2024, πανηγυρίζει ο Βυζαντινός Ιερός  Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαμπάκας, επί τη εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Οι ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

Σάββατο 6 Απριλίου στις 6.30 μ.μ.:  Υποδοχή ιεράς Εικόνος Σταυρώσεως του Κυρίου εκ της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. ΙΩΣΗΦ, και εν συνεχεία η τέλεση της ακολουθίας του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. ΙΩΣΗΦ και συγχοροστατούντος του σεπτού Ποιμενάρχου μας, Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ.

Κυριακή 7 Απριλίου στις 7.15 π.μ.: Ακολουθία του Όρθρου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. ΙΩΣΗΦ, η τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως και η Αρχιερατική θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. ΙΩΣΗΦ και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ.

6.30 μ.μ.: Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. ΙΩΣΗΦ, ο οποίος θα κηρύξει και τον θείο λόγο, και συγχοροστατούντος του σεπτού Ποιμενάρχου μας, Σεβ. Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.