Τελευταίες Ειδήσεις

Για 12η μέρα συνεχίζεται η πυρκαγιά στον Έβρο


Υψηλός παραμένει και για σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας.


Συνεχίζεται για 12η μέρα η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στον Έβρο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επιχειρήσεις κατάσβεσης επικεντρώνονται σε Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά, Τρεις Βρύσες, Κοτρωνιά και Κίρκη, όπου σημειώνονται συχνά αναζωπυρώσεις. Παράλληλα στην πυρκαγιά της Ροδόπης, υπάρχουν αναζωπυρώσεις στην περιοχή Κασσιτερά.



Λίγο μετά τις 6 χθες το απόγευμα δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους στην περιοχή Κοτρωνιά, καλώντας τους να μετακινηθούν προς Γιαννούλη λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή τους. Ο μικρός πυρήνας του δάσους της Δαδιάς δεν κινδυνεύει, οι άνεμοι ωστόσο είναι νοτιοδυτικοί και γίνεται προσπάθεια να μην επεκταθεί η φωτιά προς τα βόρεια του νομού.



 

Ολονύχτια «μάχη» των πυροσβεστών


Χθες το απόγευμα εστάλη ακόμα ένα μήνυμα μέσω του 112, αυτή τη φορά για να εκκενωθεί η περιοχή Κοτρωνιά με τους κατοίκους να απομακρύνονται προς Γιαννούλη. Εν τω μεταξύ υψηλός παραμένει και για σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.